Gott Nytt År!!

Då är snart mitt första blogg "år" snart slut, ska dock bli oerhört roligt att få fortsätta under 2009! Mina blogg läsare ökar nästan från dag till dag och jag hoppas att ni fortsätter följa bloggen in i 2009.

Dom sista dagarna har spenderats med att bara mysa och umgås med kidzen. Ikväll blir det nyårsfirande tillsammans med kidzen samt en vän till mig och Joakim. Vid 23 tiden får vi dock nedslag av mina föräldrar och en del släktingar från Blekinge för att fira in tolv slaget tillsammans.  Maten för kvällen har vi beställt från Skogströms i Malmö ( se meny på http://www.skogstroms.se/)


Noah har redan tagit på sig sin nyårsoutfit som han och Joakim var och handlade i Malmö i går. Denna nyår får vi sällskap av Batman! Julafton fick vi tillbringa med Darth Vader..  Melvin är fortfarande genom förkyld, men enligt barnakuten i Lund så ska vi inte oro oss då småbarn gärna är förkylda flera veckor i sträck.. Men det är så lång draget och så synd om honom som är evigt täppt i sin näsa. Vi får hoppas på ett förkylningsfritt 2009 istället!


Sist men inte minst vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!!! Hoppas att ni alla får en underbar kväll!!

Kram


Batman is in the house!

 

Melvin söt som vanligt..



www.kisumu.se

Vill bara tipsa mina bloggläsare om ett projekt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Har stöttat deras verksamhet i ett par år nu, även släktingar till mig har börjat skänka pengar till denna skola i Afrika. Gå gärna in på deras hemsida och bilda er en egen uppfattning, om detta kan vara något för er att stödja. Jag går helt i godo för att denna förening är verklig och att pengar och "prylar " man skänker till 100 % går till verksamheten i Kisumu!


Underbara ledighet

Julafton kom och gick precis som den skulle, hade en trevlig kväll med dom närmsta. Till Noahs stora glädje kom även tomten på besök innan maten och han och Melvin fick varsin klapp. Innan den STORA julklappsutdelningen som skedde på kvällen.  Frågat Noah vad det bästa var som han fick så svara han - Lego, Hulken boxare och Batman spel!


Juldagen spenderades utan större krafttag, julmatsresterna gick åt och Joakim byggde Lego kreationer i flera timmar. På kvällen såg vi polar expressen tillsammans med Noah och hade det riktigt mysigt hela familjen, nedbäddade i soffan.
 

Annandags Rea!! Jepp tog en rund till rean i år med, att jag inte lärde mig från förra året!! Åkte med mamma och lillebror till Nova i Lund. Helt ok upplevelse när vi kom dit och dom första 25 minuterna inne på Nova.. Sen blev det smärre chockartat med miljoner med folk överallt!! Och vi ska inte tala om när vi desperat försökte ta oss ut ifrån parkeringe.. Nästa år blir det ingen REA på Nova för mig!!

Joakim spenderade annandagen med att ta hand om kidsen samt att totalstäda Noahs rum. Han rensade ut ca 40% av alla de leksaker som Noah samlat på sig de sista 4 ½ året! Noah blev super lycklig för nu är det äntligen lite överskådligt inne på hans rum.  Han gick om kring hela dagen och tackade pappa för den fina städningen!

I dag är det Bio som gäller för mig och Noah, vi ska gå och se Madagascar 2 inne i Lund. Det är så fantastiskt skönt att vara ledig med hela familjen och bara va!!

Noah möter tomten ( Noah som Anakin Skywalker)



Julafton

God Jul!
Merry Christmas!!
Önskar Legomorsan

Minijulafton

Då var första julafton firandet avklarat, vi hade en super trevlig kväll med hela Frisbergs klanen! God mat , GODA viner och många trevliga julkappar.  Barnen eller framför allt Noah njöt av att få umgås med farmor och farfar samt att få massor med julklappar. Melvin slocknade vid 19 tiden så hans julkappar fick jag och Joakim äran att öppna. 


I dag har jag varit på ICA maxi tillsammans med mamma och handlat all julmat.. Pust .. Det tog oss ca 3 timmar, vi var helt klart inte ensamma på ICA i dag!  Nästa år beställer jag all mat på nätet!  Imorgon ska vi ha julklapps inslagnings dag samt mysa med barnen.  SÅ härligt med jul när hela familjen är hemma!!!

    



Julfest avklarad

Hade en fantastiskt trevligt kväll tillsammans med Joakims jobb i fredgas då det var julfest ute på Långabryggan i Bjärred. Kvällen avslutades med efterfest hemma hos oss, 16 personer på efterfest kl 01.30 på var nog inte jätte populärt bland grannarna men ibland får man ju vara lite "stökig".  Joakims chef hade fått en jätte raket som vi då även passade på att smälla hemma hos oss vid 2 tiden.. Bara för att vara på den säkra sidan att alla grannar skulle vakna ;-) Barnen sov hemma hos mormor & morfar , hämtade hem dom på lördag förmiddag igen. Gårdagen tillbringades med lite lätt huvudvärk och sömnbrist men det var väl värt det för en sådan trevlig kväll!! I dag ska vi fira "julafton" med farmor och farfar och Niklas & Maria.. Noah tjatar redan, vill att det ska vara kväll så han kan få lite julkappar..



Julfika

I går hade vi besök utav Sara & Jesper, hade lite julklapps utdelning mellan barnen. Noah fick två stycken väldigt uppskattade prutkuddar!  Tänk vad roligt det kan vara med låtsas fisar...  Noah & Jesper busade runt i två timmar och till och med lugna Jesper kom upp i varv efter två timmar i Noahs sällskap ;-)  Noah sov sedan vääldigt gott på natten!  Idag har dom julfest på dagis för barnen och Noah traskade ditt i sin tomteluva. Han vill dock gå som spiderman..


Melvins andningslarm höll sig lugnt under natten, men han sov väldigt oroligt..  Är nu inne på försök nr 203 för att försöka få han att sova bättre, denna gång genom att minimera ytan i sängen så han inte kan vända och vrida sig så mycket i sömnen samt att han ligger just nu för första gången och sover på rygg! Få se om detta kan vara till någon hjälp. Är så lycklig över att jag har Joakim, tänk om man skulle vara själv varje natt och ta hand om Melvin.. pust.. Respekt till er som är ensamstående och ska få det att fungera alldeles själv!


Två spralliga killar!

 

Falsklarm!?

Natten som gick var en riktigt orolig natt både för mig och Melvin. Jag gick och la mig vid 22 tiden, vid 23,15 vaknade jag utav att andningslarmet i Melvin säng började tjuta! Jag for upp och slet upp Melvin som självklart blev livrädd och jätte ledsen för att mamma rycker upp han mitt i natten.  Han såg helt ok ut bara grining för att det var mitt i natten. La han i sängen igen och satte på larmet igen, sen låg jag vaken fram tom kl 2 och tittade på den gröna blinkande lampan som indikerar att Melvin andas som han ska. Efter kl 2 började Melvin vakna till och vaknade sedan ca 1 gång i timmen till kl 05.30 då det var dags för välling. Så inte jätte mycket sömn i natt varken för mig eller Melvin. I dag har jag bytt batterier i andningslarmet, samt att jag är inne och tittar till honom var 10 minut, man blir ju lite nojig när något sådant händer.


I eftermiddag kommer Noahs kompis Jesper och hans mamma Sara på julfika, barnen ska få byta varsin julkapp. Noah är helt uppspelt för att han ska få besök utav Jesper samt att han ska få en julkapp innan julafton!!  Han har själv valt ut Jespers julklapp, självklart valde han något som han själv har då det annars hade varit orättvist om Jesper hade en leksak som inte Noah har... fniss.. Detta barn!!

Noahs dagis dagar har börjat bli mycket bättre vilket vi alla är så lyckliga över, hoppas att detta håller i sig även till nästa år och nästa termin.


Jordskalvsmorgon!

Kl 06.20 ungefär stod jag så lugnt i duschen och skulle precis skölja ur balsamet ur håret, när helt plötsligt hela huset började skaka! Först trodde jag att jag skulle svimma eller något då allt bara skakade. Sen när det slutade for jag ut ur duschen med håret fullt av balsam. In i sovrummet där maken halvsatt upp i sängen och såg ut som ett frågetecken? Han hade vaknat till utav att hela sängen hoppade, sen får han syn på sin nakna blöta fru med håret fullt av balsam, som frågar vad f-n vad det? Vet inte svara Joakim, allt bara skakade! Jag far in i badrummet igen får tag på två handukar och sen ut i köket, ser genom fönstret att grannen på baksidan är ute i sin trädgård och går omkring i mörkret!? Kollar till Noah som sover som en sten, sen på med datorn, inget har då kommit upp någon hemsida.. Går in till maken igen, sitter och försöker hitta en förklaring på vad som hänt, kan det varit jordskalv?  Eller kanske har varmvatten beredaren fått spelet och rören under huset kanske skakade så kraftigt.. Ha ha ha ha .. Jag vet kanske inte det mest logiska av förklaringar med vad tusan har aldrig varit med om jordskalv tidigare så vi vet inte hur det känns?  Sen ut på internet igen och då kommer förklaringen på sydsvenskans hemsida- Jordskalv i Skåne ca 4,5-5.0 på richterskalan. Nu är jag torr och balsam fri, Noah är avlämnad på dagis och maken har kört till jobbet, hoppas att det inte kommer några kraftiga efterskalv då jag gärna inte är med om det här igen!



Kaotiskt julmys!

Söndagen har verkligen gått i två tecken kaos  och mys. Söndag morgon efter frukost gick Joakim och Melvin och la sig för att sova en stund. Noah och jag drog till Ica Maxi i Löddeköpinge, kan ju säga att vi inte var där ensamma..  Halvägs in i vår shopping runda bestämde sig Noah för att leka kurragömma med mamma. Mamma var dock inte riktigt med på noterna så efter 20 minuters letande så var paniken väldigt nära! Då helt plötsligt fann jag honom, tränandes på en träningsmaskin - mamma det är nästan en likadan maskin som vi har hemma sa han när han fick syn på mig. Jag föll ner på knä och nästan grät och försökte förklara hur orolig jag varit. Ok svarar sonen ska vi gå och köpa äpplen nu för det är jag sugen på ... 

På vägen hem kör vi inom McDonald's och köper med oss ett happy meal, Noah tjatar HELA vägen hem , kan jag inte få äta i bilen snälla snälla snälla snälla... Nej du får äta när du kommer hem svara morsan. När vi kommer hem - mamma jag är inte hungrig jag vill inte ha någon mat! ... Efter lunch gick jag och vila en timme..


Eftermiddagen tillbringades med att införskaffa julgran, Noah och Joakim gick ner till down town B. En timme senare kom dom hem med en kungsgran. Nu har vi lärt oss tre saker om kungsgran som vi inte viste innan.

•1.       Kungsgran väger väldigt mycket mer än en vanlig gran och är därför väldigt tung att bära genom halva B.

•2.       Kungsgran kan inte stå i "vanlig" julgransfot. Efter en timmes kämpande hade vi lyckats förstörat hela            julgransfoten, men granen lutade fortfarande som tornet i Pisa.( Joakim gav upp och åkte och köpte ny julgransfot).

•3.       Kungsgran är oerhört vacker när man väl har fått den på plats och klädd i kulor och ljus.


När Melvin lagt sig på för natten ställde min älskade make sig och lagade middag till hela familjen! Detta händer ca en gång om året så bildbevis följer!



   


Luciamorgon på dagis

Kl 07.00 bar det iväg mot dagis för årets lucia upplevelse, med oss i följet hade vi farmor & farfar samt Robert & Rebecka. Barnen var lika underbara som alltid, jag, farmor & Rebecka lyckades gråta en liten skvätt.  Noah var som alltid ett litet charmtroll i sin fina tomtedräkt, han tom sjöng med i dom flesta sånger i år. Men han höll sig bredvid "favorit" fröken Cecilia under hela framträdandet. Tyvärr blev bilderna jag tog något oskarpa då det snöade som bara den, men jag hoppas att ni kan urskilja något på dem.


Så många sötnosar!




Noah bredvid Cecilia



Farmor & Joakim



Robert & Rebecka


Melvin 5 månader







Efter Bvc besöket i dag fick vi följande vikt och mått 7,6 kg och 68,5 cm lång!
Vi sköt på 5 månaders sprutan pga denna eviga förkylning, tar den vid nästa besök i januari.

Drop in..

Går dagen var verkligen super, musikalen var väldigt bra och Ola gjorde ett kanon jobb som Jesus. Kom i säng vid 01.30 har varit lite lite trött i dag..  Men dagen har bjudit på en massa aktiviteter så jag har inte vilat (även om det nog hade behövts) har dock haft stöd under dagen av Robert & Rebecka . Har varit på Mellanmåls drop in på dagis i dag, barnen visade upp allt julpyssels som dom gjort och sen bjöds det på "mellis" i form utav bullar och lussekatter! Sen tog Noah mig på visning av nya ritrummet där han lyckades få till en prinsessan Leia mask till mig! Efter drop in så skjutsade vi hem Robert & Rebecka till Malmö, på hemvägen stannade vi på McDonald's för Noah var SÅ sugen på hamburgare, vem kan neka en SÅ hungrig 4 åring en hamburgare;-) Han lyckades äta hela happy mealet  i bilen innan vi kom hem, så han var nog väldigt hungrig.

Ikväll är det Joakims tur att ha en ute kväll så jag har barnen själv, har precis lyckats få dom båda att sova nu. I morgon ska jag och Melvin till BVC, återkommer med info därifrån.  Over and out, goodnight!

Morgonmys i mamma & pappas säng!




Mellis på dagis




I ritrummet



Skaparglädje


Sovit gott!!

Har haft Melvin i natt och sovit gott, kan ni tänka er vilken kombination!  Kom på ett trick i går kväll, satte in öronproppar på mig själv innan jag gick och la mig för jag vaknar så fort som Melvin vänder på sig eller hostar till och är då genast där och trycker in nappen. Men med öronpopparna på plats så vaknade jag endast när han var riktigt vaken och högljutt protesterade, detta inträffade kl 2 och kl 5. Och det blev välling i dag först vid 06.30!!! Tänk om detta kunde fortsätta...


I kväll är det Jesus Christ superstar som gäller för hela slanten, maken är "beordrad " att vara hemma redan 15.15... Sen bär det iväg till Malmö vid 16.15, ska äta middag med morsan innan musikalen och kanske det blir ett glas vin med ;-)


Noahs gran!

Så var det måndag igen, helgen har varit kanon bra. Hela familjen mår nu lite bättre fortfarande snorigt men vi håller oss på benen!

Lördagen gick hela familjen låååång promenad, var ute och gick i över 2 timmar. Kvällen spenderades med god mat och vin... Söndagen bjöd på julgrans äventyr för Noah och julklappsshopping för mig och Joakim. Melvin fick vara hemma oss mormor &morfar.

Julkappsshoppingen gick jätte bra, vi fick handlat alla julkappar förutom 2.. Men det är lite tid kvar innan julafton så alla ska nog få sina klappar ;-) Noah var med farmor & farfar och högg en liten liten gran som vi har satt ute med en massa ljus i.  Noah är så super stolt över sin gran och går och släcker och tänder den hela tiden.

Ps: GI Rocks! Har på tre veckor gått ner 4,5 kg med GI metoden, är helt såld får ju äta hur mycket som helst!!DS.


Helg!

Har längtat till denna helg, då vi bara ska vara hemma och tillfriskna (i alla fall i morgon) . På söndag ska Noah med farmor & farfar och hugga gran. Melvin ska till mormor och morfar, så att jag och Joakim kan åka och handla julklappar till våra nära och kära.. Så har ni som känner er träffade inte inkommit med önskelist innan söndag så vet man aldrig vad ni får i julkapp.. Kanske ett årsabonnemang på två barn.. Att ständigt vara barnvakt en lördag kväll är väl en bra julkapp... ha ha ha ha ha ha ha ha (skrattar hon elakt!!)

Melvin och jag har gått en lång runda med vagnen i dag, var tvungen att röra på mig lite och komma ifrån datorn..Nu är jag dock super snorig, har införskaffat Otrivin  Comp som enligt reklamen ska hjälpa mot både nästäppa och rinnsnuva. Få se om denna mirakel medicin kan hjälpa mig igenom resten dagen!

Längtar till maken kommer hem ikväll då blir det VIN.. Vet, kanske inte det bästa och dricka när man är förkyld men det är ju så gott gotti gott gott!


4 sjuka!

Då var det dags för mig att drabbas av denna eviga förkylning som härjar i vår familj! Joakim är på jobb i dag (suprice) och Noah på dagis men båda är fortfarande väldigt snoriga.. Jag och Melvin får ta hand om varandra här hemma idag!


Noah hade ytterligare en kaotisk dag på dagis i går, efter lååååångt samtal med honom i går kväll har vi nu kommit fram till ytterligare nya regler. Samt att han kommer att äta frukost hemma varje dag och även mellanmål då jag i fortsättningen kommer att hämta honom 14 varje dag.  Så håller vi tummarna för att vi ska få bukt med hans dagistemperament.


Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Melvin och där kommer jag stanna resten av dagen!



Fantastisk kväll!

Mamma Mia så bra musikalen va!! ;-) Den  var så bra som vi hade tänkt om inte bättre, en helt fantastisk musikal. Malmö arena var inte så jätte imponerande mest rörigt och parkering låg långt långt bort..  Arenan passar nog bättre till stora sport events eller stora konserter inte så bra till mindre musikaler.


Idag har jag maken hemma sjuk!! Ja vet, jag trodde endast att han skulle stanna hemma om han tappat en fot eller något annat drastiskt..  Men han är riktigt genomförkyld så med lite övertalning från frugan så ligger han nu ner bäddad. 

Noah är avlämnad på dagis, hade en rätt så kaotisk dag i går på dagis hoppas att den blir bättre idag! Melvin har haft en ok natt, fortfarande genomförkyld men piggare och inte så jätte täppt i näsan.  Själv håller jag mig på benen än så länge, bara lite snuvig men annars pigg.



Lever på citronvatten just nu, bra mot förkylningar samt sänker GI värdet!!


I kväll smäller det!

Längtar så mycket till klockan 19.30 då jag, mamma och Rebecka ska gå och se musikalen Mamma Mia på nya arenan här i Malmö!!  Lever just nu i snorlandet , så jag hoppas att jag klarar mig till i kväll.. Noah, Melvin och Joakim är genomförkylda, stackars Joakim har haft Melvin i natt och kära Melvin har inte sovit mycket! Om jag bara klarar mig till i morgon bitti sen kan även jag bli förkyld i alla fall fram tom nästa tisdag då det är dags för nästa musikal, då ska vi nämligen se Jesus Christ Superstar!!



Back to life, back to reality

Haft en helt fantastisk härlig helg med familjen!

Vi började fredagen med att ännu en gång vara barnfria, lyckades hålla oss vakna till 22.40!!!

Lördag morgon bar det iväg till Österlen, hämtade upp Niklas och Maria på vägen. Sen ner till Österlen för traditionellt julbord (Melvins första). Båda barnen var så jätte duktiga under julbordet och till Noahs stora lycka dök tom tomten upp och alla barnen fick varsin julklapp! 

Lördag eftermiddag "runda" på Österlen med svärmor och Maria, vi hann med en massa trevliga julmarknader, loppis , designcentrum..mm.mm.  Sen godmiddag och gott vin på kvällen, Melvin somnade vid 19 och Noah slocknade i soffan vid 21 tiden, tror att barnen var rätt så trötta efter dagens aktiviteter.  

Söndag förmiddag var Noah, farmor , Maria och jag nere vid stranden, härligt härligt men fy vad kallt! Sen efter lunch åter till B, när vi kom hem så julpyntade vi hela huset så nu har vi sådan härlig julstämning här hemma.  


Noah fick öppna sina chokladkalendrar nu på morgonen och det är ju toppen det här med att man får äta choklad varje morgon..  Tyvärr är båda pojkarna totalt genomförkylda, Noah hostar och Melvin är hel täppt i näsan.. Melvin har därför inte sovit mer än ca 3 timmar totalt i natt... Som sagt - back to life, back to reality!!!

Noah ser jultomten



Många att hålla reda på nu!



Pappa fixar "lelle"


RSS 2.0