Here I Come!!!!!


Uppdatering

Bättre sent än aldrig kommer här uppdateringen på Noahs läkarbesök. Enligt doktor Olle så är det inget allvarligt fel på Noah, han kollade öron, hals och lungor. Noah har åkt på en svår förkylning som enligt Olle kan vara upp till 10 dagar... Han tyckte det var jätte bra att vi kom in med Noah då små barn som är sjuka så länge ska man alltid kolla upp, men som tur var så var det inget allvarligt.  Noahs feber har släppt i dag och ingen febertopp har infunnits till hans föräldrars stora lycka. Han har ätit lite fiskpinnar, smörgås och en glass!  Melvins hosta har tyvärr eskalerat så vi får se vad som komma skall med den. Nu är klockan 21.22 och Joakim har redan parkerat sig inne hos Melvin och även jag ska snart släcka ljuset, har ju en stor dag framför mig i morgon!!!!


Vårdcentralen inbokad

Noah ser i dag piggare ut, men vägrar fortfarande äta och klagar nu på ont i ena örat så nu har vi bokat in ett besök hos vårdcentralen vid 10.40. Känns skönt att vi får en doktor som tittar på våran sjukling . Melvin hostar en hel del men har ingen feber så vi avvaktar med honom, då vi måste vända oss till barnsjukhuset när det gäller Melvin när han är under 1 år. Natten har varit som den brukar, Melvin vaknade ca 10 gånger och Noah vaknade vi 02.00, gick och hämtade pappa som fick lägga sig inne hos honom. I dag blir det ytterligare en lugn dag hemma hos familjen F. Har lovat Noah en tur till affären efter doktorsbesöket för att inhandla valfri leksak..


Längtar så mycket till i morgonkväll då det är Melodifestivalen som gäller för hela slanten! Jag och Rebecka ska gå och titta på den på Malmö arena, så spana efter oss på tv imorgon kväll kl 20.00! Vi sitter på rad 44 framför scenen så börjar räkna när dom filmar ut över publiken... ;-)


Farväl Gullan

Vi gjorde Halmstad tur och retur, begravning och lunch på 5 timmar. Joakim som ska på event på Stretch sprang in svidade om till sin fina matchtröja och sen ut genom dörren igen. Jag och barnen ska ha en lugn torsdag kväll. Melvin har börjat hosta lite i dag så tyvärr är nog nästa på G. Begravningen var jätte ljus och fin, ett värdigt farväl av allas vår Gullan.

På väg mot Halmstad!

  

Joakim redo för match!

 

Så ljust och fint!

 


Vill inte sova sött!

Melvin vaknade i går vid 23 tiden och var superpigg, det vara bara till att ta upp mini och sätta han hos oss i soffan. Han satt och "pratade" i en halvtimme sen bestämde mamma att nu var det dags att sova igen.... Just det, lättare sagt än gjort.. Han har vaknat 19 gånger i natt, jag räknade dom för en gång skull.  Noah slocknade redan vid 18 tiden då febern steg igen i går kväll. Han vaknade till ca 4 gånger innan det att vi gick o lade oss, han hostade så mycket och grät för att han fick ont i magen av allt hostande. Han hade nu på morgonen fortfarande febertopp, om det inte vänder markant till i morgon så får vi ta en runda till vårdcentralen i byn.  I dag ska jag och Joakim på begravning då Gullan ( Ninnis moster) avled i början av februari. Gullan stod både Joakim och mig nära, när vi bodde i Halmstad så träffades vi mycket. Talade senast med henne på nyårsafton, känns skönt att vi fick tillfälle att prata med henne innan det att hon försvann ur våra liv. Men Gullan fick ett långt liv ( 93 år) och hon var pigg och klar ända in i det sista!  Så i dag har vi ett sista farväl inplanerat, ska köra upp till Halmstad tillsammans med Niklas och Maria. Mormor får ta hand om vår sjukling och super pigga Melvin i dag.


mini i soffan 23 på kvällen

     

Min underbara sjukling!

Så ynklig och så trött man kan vara! Har sagt det förut dom senaste dagarna och säger det igen min stackars stackars sjuka Noah. Han har varit totalt utslagen har inte fått i honom varken mat eller glass. Det enda som han velat ha är persikosaft och frukost välling.  Han vaknade i natt med hög feber och kom in och väckte mig (03.20) ville att jag skulle sova i hans säng då han drömde så konstigt och huvudet gjorde ont . Självklart la jag mig sonens säng han låg och pillade mig i håret i en halvtimme innan han somnade om.  I dag ser han lite piggare ut, har tom övertalat honom att äta lite gurka åt 2 gurkbitar sen sa han att han var mätt. Efter sin Alvedonkur på morgonen fick han lite extra krafter och då skulle självklart alla Bilarna fram, och precis som Joakim när han var liten (enligt Ninni & Göran) så skulle dom ställas prydligt på rad!   Har meddelat dagis i dag att vi håller Noah hemma resten av veckan, även om han är på rätt väg nu så behöver han äta upp sig lite och samla nya krafter. Plus att jag tror att Melvin blir vansinnig på mig om jag låter Noah gå till dagis istället för att vara hemma hos honom... ;-)


  

Klister Melvin...

Noah har spenderat hela dagen i enbart kalsonger, då hans feber går upp och ner hela tiden så har han själv bestämt att det som passar bäst i dag är bara kalsonger. Ingen ide att bråka med en sjuk 4 åring! ;-) Melvin är som klister på sin storebror just nu, det är bara Noah som gäller så ditt Noah går kryper även Melvin. Även under Noahs toa besök ska lillebror följa med...




            

Melvin bankar!!

Noah är fortfarande sjuk, ligger på ca 38,5 i temp och hostar hela tiden, min stackars älskling! Vi är hemma i dag och myser, sitter mest i soffan och ser på film. Vi har än så länge lyckats att ta oss igenom tre filmer om dinuosaorien lile fot.. Oootroligt spännande!  Melvin är pigg och väldigt glad över att ha storebror hemma hela dagarna. I går kväll fick Melvin för sig att nu var det dags att trumma lite, tillsammans med Joakim så körde han igång ett "trumsolo"..  Han har dock inte lärt sig att dricka ur mugg med dropstop ännu så när muggen blev trumpinne blev golvet väldigt väldigt blött.. Men det var väl värt det då han sken som en sol!


sjuk!

Stackars Noah han ligger nu med 39 graders feber, det enda som är ok i dag är att sitta i mammas knä.
Slocknade precis i sin säng men hostar hela tiden och vaknar därför var 5:e minut....

 

Vår!?

All snö är borta mamma utropa Noah när han vaknade vid 5 i morse! Så härligt utbrister mamma som är så trött på detta eviga slask! Inhandlade i går en buklett tulpaner för att försöka skapa lite vårkänslor. Till min stora lycka såg jag även att rabatten på baksidan hade gömt undan några underbart gula och fina blommor under snön. Inte för att jag vet vad det är för blommor, kan lika väl vara något ogräs då jag verkligen har noll koll på blommor/ogräs ;-).. Kanske någon av er vet vad denna gula blomma heter? I dag har jag Noah hemma då han har åkt på en retlig hosta. Han är även lite blek så en hemma dag passar nog bra. 


Mina fina tulpaner                   Blommor/ogräs!?                 Bleka Noah

            


Ny regel

Då är det officiellt även 4 åringar kan dela ut nya regler i familjen F.


Joakim fick en snilleblixt i kväll, han bestämde sig för att raka av allt hår på huvudet med rakhyvel... Jag har nu en fortfarande väldigt söt make om ändå något något kal... Men som vanligt när män får en snilleblixt är dom inte så jätte duktiga på att städa upp efter sig. Det hela slutar alltså med att frugan får städa hela badrummet och rensa vasken i badrummet. Våran älskade Noah som alltid vill ha mammas eller pappas uppmärksamhet kommer in till mig i badrummet när jag städar. Jag förklarar lite smått frustrerat för sonen att mamma inte har tid att leka just nu för att mamma måste städa upp efter pappa. Noah marscherar då med bestämda steg ut till Joakim som håller på att byta blöja på Melvin. Noah säger med stark stämma följande:

Noah - Pappa vi har en ny regel

Pappa - Jasså vad är det?

Noah - Pappa när du klipper av ditt hår MÅSTE du använda en bunke eller en liten skål att lägga ditt hår i!!

Pappa - öööö ok..

Noah - Ja för mamma har inte tid att städa upp efter dig!

Ha ha ha ha ha , älskade barn som bara vill mammas bästa.. Nä skulle inte tror det han ville att mamma skulle leka med honom i hans nya koja.. fniss..


Söndag kvällen har annars tillbringats i sann Familjen F anda, Joakim jobbandes och jag sjäv parkerad i soffan med ett glas rött tittandes på Miami Inc..

Flitiga Joakim                Inte så flitiga Hanna

          


Hannatid

Hade en riktig Hanna dag i går, åt lunch på restaurang, shoppade nya skor & byxor och sen satt jag hos frisören i över två timmar! Blev även en matshoppingrunda på Coop mindre roligt men ett evigt måste..  Blev jätte nöjd med håret, körde samma toning som jag brukar och hårets klipptes i en traditionell page.   Så skönt att få ett par timmar alldeles för sig själv, familjen är självklart mitt allt men ibland är det SÅ skönt att komma hemifrån och får känna sig som bara Hanna en stund!

I dag har jag sänt iväg Noah & Joakim på äventyr dom har ju sin killdag i dag, det blev en runda till simhallen. Noah har gått omkring som på rosa moln hela morgonen då han verkligen ÄLSKAR att bada. Nu har dom snart varit iväg i 4 timmar, undrar om jag kommer få hem två russin ;-) Jag och Melvin städar och fixar lite här hemma , ska nog tom unna mig att få dom där evigt håriga benen epilerade..Ack så ont det gör men oj så fint det blir...  


Nya byxor sökes

Har nu bara ett par byxor kvar som jag kan använda och fortfarande se ok ut! Alla dom andra har nu blivit väldigt stora ;-) Ska ut på en shopping runda i dag för att se om jag kan hitta något nytt, vill ju inte gärna gå omkring byxlös.. Dom enda byxorna som jag har kvar nu är ett par finbyxor och ett par mamma byxor som jag kan reglera med gummiband i midjan.. Joakim tycker inte mina mammabyxor är så där jätte sexiga .. hm undra varför..


Gårdagen spenderade jag först hemma hos päronen, drack en massa kaffe och pratade av mig lite. Sen på eftermiddagen kom Robert och Rebecka över på kaffe vilket i slutändan blev middag och ett glas vin.. Melvin är lite kinkig just nu tror att det är ny tand på G. Noah är lite orolig han med , men där är det nog inte tänderna som spökar. Joakim och Noah ska ha en killdag på söndag och det ser Noah verkligen framemot framför allt nu när Joakim har lovat att dom ska åka och bada i simhallen. I morgon ska jag fixa till mitt hår klippa upp lite och sätta ny färg, har börjat få några gråa hårstrån!!!


Sova sova sova!

En hel natts sömn har jag fått, då Melvin sov från 19.00-06.00!!! Bara en liten napp som saknades vid fem tiden.. Tänk om vi ÄNTLIGEN är på väg på rätt väg så lycklig vi kommer att bli då, kanske kan vi även flytta in i samma sovrum!  Gårdagen väldigt lugn var bara hemma och myste med Melvin, hämtade Noah på dagis vid 14 tiden. Noah hade haft en super jobbig dag på dagis och var på ett "strålande" humör när vi kom hem. Kvällen var dock ok, han gick och la sig vid 18.30 och tittade på nya favorit filmen i sin säng, ( Spy Kids) slocknade vid 20 tiden.   


Nu är det mindre än tre veckor till att jag och Joakim åker till Washington, ska bli så jätte roligt. Men samtidigt har jag lite ångets för att lämna barnen så många dagar. Har börjat skriva mina berömda manualer till farmor/farfar och mormor/morfar som ska ha barnen under de 6 dagarna som vi är borta.  Noahs manual kommer nog att sluta på en A4 sida men Melvins är redan uppe i snart två A4 sidor....


Kidsen & jag

        

Sushi & saké

Då har ännu en helg passerat, fredagen tog vi det väldigt lugnt åt lite god mat och gick sedan o lade oss vid 22 tiden. Jag skulle ju äntligen få sova efter två lååååånga Melvin nätter. Jag parkerade maken inne hos Melvin och gick sedan och lade mig..zzz..zzz..zzz! Kl 02 vaknade Noah, hade haft en mardröm så det var bara till att gå upp och ta hand om sonen. Gick och la mig i Noahs säng, Noah somnade om vid 03.00 och sen vaknade han igen vid 05.00 och tyckte att nu var det morgon (så mycket med den "sömnnatten")!  Lördagen tillbringades därför lite i trötthetens tecken både för mig och Joakim. Noah hade Jesper över ett par timmar för lekdejt och sen på kvällen fick vi besök utav Niklas och Maria. Dom hade tagit med sig en massa Sushi och tre flaskor saké, vi körde saké provning och frossade i sushi hela kvällen. Självklart lyckades vi även klämma in melodifestivalen (Måns Rockar fett ;-)  Söndagen var det sedvanlig shopping runda för mig och Noah, all mat till veckan inhandlades.


Söndag kväll satt jag som vanligt framför teven, dock utan glas vin i handen då jag börjar känna mig lite förkyld.. Joakim jobbade och barnen sov redan vid 19 tiden. Melvin sov HELA natten!!!! Vaknade till en gång vid 3 tiden, bara till att ploppa in nappen sen somnade han om!!!  I dag har jag Noah hemma då han säger att han är VÄLDIGT trött, (tror mest att det är måndags bluesen) då är det bra att vara mammaledig så man inte behöver tvinga han till dagis. Melvin är fortfarande genom förkyld men äntligen feberfri. I dag tar jag och barnen en riktig mysdag!  Ps lyckades med -1,4 kg förra veckan trots sushi kvällen..



Melvin står!

        


Underbara älskade barn!

Följande utspelar sig hemma hos familjen F fredagkväll:


Joakim och Melvin sitter på golvet och leker, Noah sitter och tittar på tv, jag står i köket och lagar middag.

Noah - pappa vet du vad det bästa i världen är?

Joakim- Nej?

Noah - det bästa i världen är min lillebror!

Mamma står i köket river parmesan och tårarna börja trilla.

Noah går fram till Joakim och Melvin .

Noah- och pappa det bästa i världen är också min familj, det finns många många föräldrar men min familj är den BÄSTA!

Mamma i köket står och rör i grytan och gråter nu ordentligt.

Noah- mamma kom till oss jag vill att vi ska krams hela familjen!

Mamma går över till sin familj och kramas, en ordentlig lång och härlig kram hela familjen. Mamma gråter nu så mycket så hon knappt får luft.

Noah går och sätter sig i soffan igen och fortsätter att se på tv.

Joakim tar upp Melvin och går ut o kramar mig igen som fortfarande står och stortjuter.

Att få höra Noah uttrycka sig på detta sätt värmer mitt hjärta mer än vad jag kan sätta ord på. Vårt underbara älskade barn!




Gröthjärna

Då är det bevisat, man blir lite smått tokig när man inte sover! Var på föräldramöte i går kväll efter att ha varit vaken i nästan 22 timmar. Presenterade mig för en av dom nya föräldrarna som Noah till mamma... Kom inte ens på att jag sagt fel förrän en av dagis fröknarna lite snällt inflikade kanske menar du mamma till Noah..  Var efter föräldramötet och handlade mat till helgen, när jag skulle betala mina varor tar jag fram mitt Statoilkort och drar genom läsaren. Efter att ha dragit det ca 3 gånger frågar kassören lite försiktigt ska du verkligen betala med ett bensinkort!?  Natten blev tyvärr samma som den förra, jag gick o lade mig vid 22 tiden. Melvin vaknade 23, samma procedur som natten innan så totalt fick jag väl 2 ½ timmes sömn . Den här morsan är farlig i dag, men jag kan lova er att jag inte kommer att ge mig ut för att köra bil i dag. Kommer faktiskt inte prata med någon förutom familjen i dag då jag inte är riktigt riktig i huvudet..... fniss...  Jag verkligen läääängtar till natten för då ska Joakim ta nattjänstgöringen och jag ska få SOVA!!


Melvins feber ligger konstant runt 39 så han är totalt slut och grinig.. Vi avvaktar tom i morgon innan vi ringer barnsjukhuset om febern inte börja gå ner . Noah är piggelin, hostar lite men annars allt ok. Förskolan ska på melodifestivaluppträdande på skolan i dag Noah är precis som sin mamma en riktig schlagernörd, i kväll kommer vi förmodligen höra ett utdrag av alla dagens sånger, vilket jag ser fram emot!


Ingen sömn!

Nu är vi då på väg in i nästa omgång av sjukdomar. Men vi har ju varit friska i hela två veckor så det får man väl anse var en lyx...  Melvin vaknade kl 21 i går kväll med högfeber och hosta, Noah började  hosta vid vid 22 tiden.  Jag och Melvin har sedan varit vakna fram tom ca kl 03.00, genomgått hostattacker, febertoppar, blöjbytning, "allmänt småprat" och en himla massa gråt. Stackars Melvin har är inte särskilt pigg i dag och stackars mamma hon är inte heller särskilt pigg i dag..  Noah har än så länge " bara" hosta så vi håller tummarna för att det stannar vid det.  Over and out, goodnight!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var ju….

SÅ mycket snö det har kommit i natt, (i alla fall här ute på landet) överlyckliga Noah fick åka pulka till dagis i morse. Men med tanke på vårt "härliga" Skåneväder så lär snön har blivit till tö i eftermiddag! Gårdagen var jag och Melvin riktigt flitiga, vi städade, tvättade & rensade ut Melvins klädlåda. På eftermiddagen gick jag en timme med vagnen i down town B och utförde en massa ärenden.


Hemskt men sant är följande, jag har fastnat för Knight Rider en otrolig dos av 80-tals nostalgitripp får jag varje dag vid 10 tiden då tv 6 sänder denna fantastiska serie! Jag minns när jag var liten och satt hemma hos farmor och farfar tillsammans med Pelle & Kinna och slaviskt följde Knight Rider som då var gudsgåva till uttråkade barn i Holmsjö ;-)

Melvin fick inga mer kräkanfall i går, han svalde dock en liten liten gummiring som brukade sitta på en av knopparna i köket!!Nu väntar vi med spänning att den ska komma ut igen ...




Superkräk och en massa bröd

Jag flippade helt ut i går, hävde i mig bröd, knäckebröd, chips, glass & godis. Åt varken riktig lunch eller middag bara en massa onyttig icke GI vänlig mat.  Var totalt slagen under hela dagen, fick dåligt samvete för att jag inte "skötte" mig men samtidigt så lycklig att för en dag "få" äta en massa smörgåsar..  Nu är jag totalt super motiverad att starta om, nu kör jag stenhårt igen. Tror faktiskt att det är viktigt att ge sig en dag då och då att inte tänka på GI och bara äta det man känner för..


Melvin hade en väldigt orolig dag i går, bara en massa gnäll.. Sov endast 1 ½ timme under hela dagen. Han hade dock ingen feber eller verkade sjuk på något sätt!?  På kvällen vid 18 tiden precis när Joakim kommit hem fick Melvin en kvällsvälling sen tog Joakim upp honom och gick omkring och bar på honom.  Han somnade så sött på Joakims axel, jag skulle hjälpa till att ta av Melvins byxor då vaknar han till och tittar på mig sen kommer det!! KRÄK över hela mamma och pappa, över hela köksgolvet och diskbänken. Det kom så oförberett och så MYCKET så Joakim och jag bara stod och stirrade på varandra där vi nu stod i köket helt nerkräkta.  Sen återfick vi fattningen och Melvin såg så nöjd ut och var inte alls ledsen. Joakim bar ut honom till skötrummet och la han ner då kom nästa "exorcistladdning" sprutade ur både näsa och mun som en stråle rakt upp i luften!! Jag springer ut och får fram en massa handukar och börja torka golv, väggar och torktumlaren som även den fick sig en omgång. Får av mig alla mina kläder står nu i trosor och linne och Joakim står bredvid i bara kalsonger, Melvin bara skrattar Noah kommer ut och frågar - Vem är det som har kräkts i HELA köket. Sen får han syn på oss där vi står halvnakna i skötrummet i lika mycket kräk. Noah vänder i dörren - Jag går och sätter mig i soffan igen.   Vi fick i Melvin en flaska välling till efter en timme då han inte kunde sova, denna flaska fick han behålla och natten har varit ok inget kräk i alla fall. Och i dag har han ätit gröt som vanligt, så förmodligen var det en överfullmage som ställde till det i går.


4 bugg & 1 coca cola

Jag antog utmaningen Pelle! Hur ska vi nu få den att bli den mest besökta länken på YouTube?
http://www.youtube.com/watch?v=4pMnUoKdlJM

Intensiv helg!

Började fredagen med att kusin Frida anlände vi 18 tiden, hade en mysig kväll med en massa tjejsnack. Upp lördag morgon och in till Malmö för shopping runda, 4 timmar senare hemma igen byta om & fixa kidzen och sen iväg till pappas 55 års fest. Joakim kom över vid 18 tiden tog en bit mat och sen for hem igen för att lägga Melvin och för att jobba. Hade en riktig trevlig kväll med släkten sjöng, sjöng ,sjön & sen sjöng vi lite mer! Lovisa körde hem Noah till Joakim vid 22 tiden då han efter att ha dansat i nästan 2 timmar var helt färdig och bara ville hem till pappa. Lovisa & jag åkte sedan tbx till festen efter att ha avlämnat Noah och sen sjöng vi ännu mer (Sing Star)!! Kl 01.00 tog jag med mina nattgäster hem då det var min Melvin natt så behövde jag komma hem i någorlunda tid. Somnade vid 01.30 sen vaknade Melvin 05.00.... Kan säga att söndagen var en aning seg..  Söndagen tillbringades i soffan med barnen sen blev det kebab på kvällen.. 

Tack päronen för en jätte trevlig FEST och tack alla kära "släktingar" för att ni finns och för att vi hade en sådan super härlig kväll tillsammans!



         

Sing Star!

Är totalt såld på Sing Star, spenderade en timme hemma hos päronen i går kväll och sjöng för full hals. Mamma & Pappa hade bröllopsdag i går så jag körde ditt för att avlämna en liten blomma. Fastnade sedan framför teven med en mikrofon i handen .. Mamma och jag körde duell och pappa skötte ljudet.. fniss..  Försöker nu för fullt sälja in iden till Joakim, att det vi har saknat dom sista åren är en Playstation ...  SING STAR ROCKS!

I dag har jag en städdag framför mig, kusin Frida anländer i kväll inför pappas 55 års fest . I morgon kväll har vi ytterligare 2 nattgäster så huset måste ju se någorlunda ordentligt ut.. 


Kämpar fortfarande med min GI kost, har tyvärr ståt still dom senaste veckorna men allt som allt är jag nu nere på -14,5 kg på ca 4 månader så det fungerar väldigt bra annars. Tydligen är det vanligt att man fastnar vid en viss tidpunkt och sen kan det ta allt mellan 1-6 veckor innan det att vågen börjar visa neråt igen, så det är bara att hålla ut och kämpa vidare. Har 10 kilo kvar innan jag når mitt mål och har ca 4 månader på mig att nå dit.



Pyssel

I går hade Noah & jag pysseldag efter att jag hämtat han från dagis, vi gjorde gips figurer för ett par dagar sedan som i går äntligen hade torkat. Noah målade sina figurer i fina färger, han är så duktig på att pyssla och måla.  Har nu lovat att vi ska införskaffa fler gips figurer. .. I dag är det utflyktsdag på dagis, Noah har klagat på att han fryser i ansiktet när han är ute så Joakim införskaffade i går en "skidmask" se nedan så tjusig Noah blev.


                


Längtar!

Jag lääääängtar till sommaren till solen och värmen och dom ljusa dagarna! Trött på att vara trött, trött på att klä sig i 3 lager kläder bara för att gå utanför dörren, trött på att vara evigt förkyld och trött på att inte orka vara uppe mer än till 22 på kvällarna!  I söndags gick jag och la mig vid 22 i måndags vid 21.30 och i går kväll vid 21.00.. Orkar inte hålla ögonen öppna vill bara SOVA..  Så jag verkligen längtar intensivt till ljusa sommardagarna.  Ikväll ska jag dock bryta mitt gå och lägga mig tidigt mönster med att ta en tjejkväll med Sara, dricka lite vin och äta en massa ost!


Barnen mår fint, Noahs dagisdagar går superbra, Melvin är en glad kille som dock just nu bara vill bli buren vilket resulterat i lite onda axlar för mamma.. Joakim jobbar, jobbar & jobbar till helgen har han reales helg vilket kommer innebära att han även kommer jobba hela helgen. .. Skönt att dom där jobb helgerna bara inträffar ca var tredje månad.  


Har gjort om Melvins rum då han inte sover där ännu och förmodligen inte kommer att göra det på ett bra tag framöver. Har gjort det till ett "vuxenrum" då antingen jag eller Joakim sover därinne varannan natt.  Blev riktigt bra med nytt sängöverkast, nya lampor, ny gardin och omplacerade tavlor!  Även trevligare för våra gäster att sova där när vi har sådan som övernattar som tex kusin Frida som ankommer på fredag!
 
"vuxenrum"


Legobit i näsan!

Följande utspelade sig hemma hos oss kl 18.30 i går kväll:

Joakim sitter och matar Melvin jag är på väg ut genom ytterdörren ska åka till Statoil o köpa choklad.

Noah skriker till och springer fram till Joakim  
      -PAPPA jag har fått en legobit i näsan!!!

Jag slänger av mig skorna rusar fram till Noah som har börjat stortjuta.

      -JAG DÖR JAG DÖR, jag kan inte andas

Försöker lugna ner Noah, får in han i badrummet, fram med pincett, Noah hoppar upp och ner och skriker allt han kan. Blodet börja rinna, Noah pillar på legobiten och får den längre in i näsan, skriker ännu mer och springer omkring. Jag får tag på Noah försöker få han lugn samtidigt som jag försöker få tag på legobiten med pincetten. Men det enda jag lyckas med att putta den längre in i näsan.. Noah har nu total panik, jag slutar att pilla och försöker få han lugn istället, berättar om när morbror Robert pillade upp skumgummi näsan och hur roligt det var (förlåt Robert) Noah skrattar en stund men återfår sen sin panik attack. Försöker förklara att det inte är farligt att ha lego i näsan . Då vill Noah ha legobiten kvar!! Blodet rinner, Joakim kommer in i badrummet tar Noah i knät och försöker lugna honom. Lyckas få han hyfsat lugn, jag ber Noah att hålla för ena näsborren och sen blåsa ut allt vad han orkar och då äntligen på tredje försöket kommer snor, blod och sen legobiten utfarande!!   Pust .. Hela familjen sitter på badrumsgolvet helt färdiga..


Legobiten



Avkopplande helg

Har haft en skön, lång och avkopplande helg med familjen!  Började dock lördag morgonen med att vakna till skrik från både Noah och Melvin kl 06.00.. Melvin var hungrig och Noah hade lyckats gå in i vår sängstolpe när han kom insmygande för att se om pappa och Melvin var vakna. Noah stod nu i badrummet med Joakim och blödde näsblod.  Joakim sa att han inte blivit ledsen när han slog sig det var först när han såg blodet i badrumsspegeln som det brast för honom och STORA krokodiltårar började rinna.  Lördagen blev dock bättre för Noah då han senare under dagen hade en kompis hemma för  lekdejt och detta hade han sett fram emot i nästan 4 dagar.  Joakim har varit genomförkyld hela helgen så honom har jag hållit inomhus J Själv drog jag på shopping runda med mamma på lördagen vi hann med  IKEA, FyndBörsen, Rusta, Babylandet och en tyg affär innan vi gav upp för dagen. Fynd Börsen som ligger i Malmö var helt klart en upplevelse, där kan man fynda bla smink till halva priset..   Som en loppmarknad inomhus fast det var inte begagnade prylar om man säger så...   Lördag eftermiddag blev det en liten shopping runda till Center Syd ( världens tråkigaste köpcentrum) där jag fyndade en ny topp som jag ska ha på pappas 55 års party nästa helg!  


Söndagen fyllde vi med att storhandla veckans mat, fika med Robert & Rebecka, pulkaåkning och städning. Nu är kl snart halv åtta och Melvin sover, Noah ser på film, Joakim jobbar och jag sitter i soffan med ett glas rött och ser på Miami Inc (tatueringsprogram) .. Sitter och funderar på vad för tatuering jag ska skaffa och när jag ska få mod till att ta steget!..




Olycklig med näsblod      Lycklig utan näsblod

                      


RSS 2.0