Melvins första isglass!

Hade tänkt att han skulle få smaka sin första glass när vi är i Grekland men i dag kunde jag inte hålla mig längre.. En oerhört lycklig Melvin smaskade i sig sin första isglass på ca 2 minuter! Nu har jag en superspeedad bebis som kryper/springer omkring på golvet efter första socker kicken! ;-)




En dag vid poolen

Hade en mysig dag i går med barnen och R&R vid poolen hemma hos päronen. Köpte en liten pool till Melvin så att även han kunde bada när vi andra låg och plaskade i det djupa. Massor med solkräm och kex så höll båda barnen ut i ett par timmar!




Underbara dagar!!

Nu är jag och kidsen tillbaka efter härliga dagar i Holmsjö! Det har badats, fiskats, varit ute på sjön i ekan, rabarber paj frossa, njutits i solen, ätit gott och levt gott som man alltid gör när man kommer "hem" till Holmsjö.

Även bilresan både dit och hem gick väldigt smärtfritt förbi, är så stolt över mina killar, framför allt Noah som har visat vilken stor och fantastisk kille han är.

När vi kommer hem i dag har min fantastiska man en överraskning till mig, då jag fyller år i nästa vecka så har han i födelsedagspresent köpte en 32 tums platt (vit) teve till sovrummet!!! Den stod installerad och klar till mig i sovrummet, så underbart efter att de sista åren försökt att titta på vår mini teve där man inte ens kunde läsa texten..  




Mot Holmsjö!

Midsommar var supertrevlig! Tillbringade den med Robert, Rebecka, Niklas, Maria & kidsen. Massor med sill, snaps, sånger, kubb, sällskapsspel, skratt, grillning & självklart lite vin på det. Började kl 12.00 avslutades kl 24.00 (för dom flesta) ..  Midsommardagen blev väldigt stillsam! I morgon drar jag & kidsen till Holmsjö tillsammans med R&R. Tror att vi stannar i ca 3-4 dagar, Joakim går på semester den 1 juli så han får stanna hemma denna gången.  Noah är fortfarande superlycklig över att ha sommarlov, och Melvin håller nu på att "tränas" i att bli lite mer självständig. Jag och Joakim bär omkring på Melvin HELA tiden, han är ett riktigt mysbarn som bara vill vara i famnen men nu är det slut på allt bärande! Ett evigt vrålande just nu från mini då vi inte bär på honom, men samtidigt efter bara snart två dagar ser vi att han blir mer självständig . Jag hopps att jag lyckas upprätthålla våran nya linje när vi är i Holmsjö. Lite nervös över att köra så långt (ca 25 mil ) med båda barnen samt att bo borta så länge från Joakim. Men samtidigt så har jag med mig mina 2 stöttepelare så det ska nog fungera fint!

My Birthtown




Dagmamma

I dag agerar jag lite dagmamma då Noah har sin kompis Jesper över hela dagen. Barnen började leka vid 07.30 och nu är snart kl 11 och dom leker fortfarande jätte fint så det är inte så mycket som jag behöver göra.. Till lunch i dag tänkte jag bjuda på hamburgare vilket både Jesper & Noah ser framemot. Annars har jag börjat förbereda lite inför midsommar firandet i morgon då våra syskon samt fruar kommer över för att fira dagen tillsammans med oss och kidsen.  Ser ut att bli en midsommar med regn och kallt väder så det blir som vanligt till att duka inomhus.. Så tråkigt att inte få sitta ute, men det har vi ju inte gjort dom sista åren så varför skulle detta året vara annorlunda!


Önskar alla blogg läsare en fantastiskt härlig midsommar!



Halvfart..

Bloggen går just nu på halvfart då jag har båda barnen hemma. Finns inte mycket tid över för att sitta ner och skriva ner om dagen som gått.. Så förvänta er inte allt för många blogg inlägg i veckan, men jag lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer i Casa del Frisberg!


Sagt vid läggdags..

Noah - Mamma jag har saknat dig!

Jag - När saknade du mig?

Noah - När du var borta..

Jag - När jag var i London?

Noah - Ja! Det var så många dagar!

Noah - vem är sötast jag eller Melvin?

Jag - Ni är båda två lika underbart söta!

Noah - Men jag trodde bara bebisar var söta?

Jag - NEJ! Ni är båda lika söta!

Noah - är vuxna söta?

Jag - absolut, jag tycker att pappa (Joakim) är den sötaste vuxen som finns!

Noah skrattar så att han nästan kissar på sig...

Noah  - God natt mamma, jag älskar dig!

Jag - Jag älskar dig med av hela mitt hjärta

Kan lova att den här mamman är en superlycklig mamma i kväll!



Morgonmys i soffan!

Vi håller just nu på att ta oss igenom det sista av denna helg som har bjudit på feber för mig och Melvin. Och en massa massa massa jobb för Joakim, har jobbat hittills 40 timmar på 2 dagar!

Så en något trött familj med undantag för Noah som går på rosa moln för att han SOMMARLOV, längtar nu till att denna "helgen" ska vara över.

Lyckades fånga killarna på bild i morse när dom satt och mös i soffan, Noah försökte först hålla Melvin som han gjorde när Melvin var liten bebis vilken inte blev så jätte lyckat.. Men att sitta bredvid storebror och se på tecknat var däremot en större hit!

   


Regn, storm & feber!

Usch vilket fruktansvärt oväder vi har drabbats av här nere i Skåne i dag! Tycker så synd om alla skolbarn som i dag har avslutning in för sommarlovet. Här hemma lever vi i dag inomhus dels pga. ovädret men också pga. att Melvin har feber. Melvin la sig i går eftermiddag med en rejäl förkylning och feber därtill så synd om vår lilla "mini".  I dag har Noah sin sista dag på Giraffen, i eftermiddag ska jag överlämna lite presenter som jag köpt till Noahs dagisfröknar för att dom på ett sådant fint sätt har tagit hand om Noah de sista två åren. Sen ska alla Noahs kläder, teckningar, skor, lådor och mm. bäras hem..  

Var i onsdags och investerade i en sittsäck till Noahs rum, han blev superlycklig över sin nya "stol". Han sitter nu varje dag och myser i sin säck, spelar X-box eller ser på en film. 

När jag var 11 år (för måååååånga år sedan) fick jag min första (och enda) sittsäck i julkapp av mamma och pappa, jag blev så jätte glad för att jag hade önskat mig en säck i evigheter.. Det var roligt att se att Noah blev nästan lika glad som jag blev den där julen för så många år sedan över sin egen säck.

    


Tomhet

Joakim tog Olympos till veterinären i går vid 15 tiden, det hade gått jätte bra, han hade insomnat direkt efter att han fått sprutan. Allt hade gått lugnt och stilla till och rummet var fyllt med levande ljus och dämpad belysning. Nu känns det bara så otroligt tomt jag & Joakim har haft katt så länge som vi har bott tillsammans i snart 12 år! Jag själv har haft katt i nästan 20 år i sträck! Så nu när det inte finns någon katt runt oss längre så är tomheten påträngande. Noah har tagit det jätte bra, han var inte alls ledsen i går och frågade bara om allt gått bra med Olympos.  Vi är nöjda med vårt beslut och för första gången på länge har vi inte haft "jakt på kattkiss runda" på morgonen. Men det betyder inte att vi inte kommer att sakna honom för det gör vi!


Noah har nu bara tre dagar kvar på dagis innan sommarlovet. Han vill absolut inte gå till dagis denna veckan, varje morgon är en evig kamp. Han är verkligen redo för sitt sommarlov, ska bli så mysigt att ha honom hemma i över två månader!

I dag ska jag och Melvin en runda till Ikea för att inhandla ny lampa till vardagsrummet, då den som står här i dag är full med kattpink..


Farväl Olympos!

Noahs ord till Olympos i går kväll :
Olympos jag hoppas att denna natten blir riktigt lång för i morgon ses vi inte mer!




Noahs vårtermin-09

Fick i går en cd skiva fylld med bilder från Noahs dagistermin våren-09 här kommer lite blandade bilder som är tagna på dagis, njut!

I dag ska jag och Melvin iväg och shoppa avskedspresent till Noahs fyra fröknar, då Noah har sin sista dag på Giraffen på fredag. Sen är det sommarlov i över två månader, vilket jag kan lova att Noah ser framemot! Sen till hösten är det ny avdelning som gäller.


          

 


En magisk dag/kväll/natt !

                   

Today is the day!!!


I morgon smäller det!!!

Jag LÄNGTAR SÅ mycket till morgondagen då Robert & Rebecka ska gifta sig!! Har tillbringat hela dagen med att städa huset för att tiden ska gå fortare, nu är här skinande rent! Har även spelat X-box spel "med" Noah, vi hade i uppdrag att tjäna ihop över 1 miljon poäng för att kunna köpa en ny gubbe.. Jag satt i två timmar och spelade banor medans Noah lekte med Lego, vilken supermamma jag är!!??

Nu sitter lyckliga Noah och spelar med sin nya gubbe, och jag försöker få tiden till att gå genom att blogga lite. Melvin sover just nu en stund men snart är det dags för mellanmål, han har ny favorit just nu, plättar.. Han proppar hela munnen full med plättar samtidigt som han pekar på dom resterande som ligger framför honom och ger ifrån sig sitt "jag vill ha mer" ljud.  I kväll blir det grillning även om det regnar, har saknat min grill var nästan en vecka sedan vi grillade sist! ;-) Sen ska jag packa killarnas väskor då farmor & farfar kommer och hämtar dom i morgon förmiddag så jag & Joakim kan njuta ordentligt utav morgondagens underbara händelse!  

Mina underbara Robert & Rebecka ( samt jag på ett hörn)



Dags för nästa katt att lämna oss!

Vi har nu tagit det jobbiga beslutet att även Olympos ska lämna oss, har bokat tid hos veterinären nästa tisdag kl 15.00. Känns verkligen jätte trist och jag vet att Noah kommer att bli ledsen, men vi lever just nu med en katt som kissar överallt här hemma. Går nästan inte en dag utan att han har revirmarkerat, väggar, sängar, barnvagn, element, datorskärm & mm! Får stänga alla dörrar till alla rum under natten så att han inte kommer in till tex barnens rum. Och nu när det börjat bli varmt så måste vi ha barnens dörrar öppna på natten då deras rum blir så varma efter kvällssolen.  Vi får glädjas och minnas de 7 åren som vi fick med Olympos och se framemot att slippa leva med oron över var han har markerat under dagen/natten.  Kommer berätta för Noah på söndag kväll efter det att han har varit hos farmor & farfar i helgen så får han en dag på sig att säga farväl innan det är dags.



Underbara London!!

SÅ härligt vi hade det i London jag & Sara, vi lämnade B kl 04.30 på fredag morgon för att köra mot Öresundståget. Resan gick jätte bra och vi var på hotellet i London redan vid 10.30! Fick rummet direkt, packade snabbt upp, tog ett glas vin och sen begav vi oss av mot Tate. Efter ett par timmar på Tate blev det ett par glas vin på torget bredvid St Pauls, efter det var vi rätt så slagna och var "tvungna" att gå och vila en timme innan det var dags för kvällens aktiviteter. Kvällen tillbringades i China Town, åt helt underbar sushi, sen avslutades kvällen med ett glas rött på en mysig bar. Lördag morgon var det upp tidigt, snabb frukost på hotellet och sen iväg mot central London och SHOPPING!! I nio timmar sprang vi London runt för att shoppa till oss själva och självklart kidsen.  Var totalt färdiga på kvällen med trötta bultande fötter, denna kväll blev det middag i närheten av hotellet. Söndag morgon upp ännu tidigare för att hinna med Covent Garden innan det att vi skulle börja resan hem. Började sedan hemresan vid 12 tiden, vilket var tur då dom hade stängt av den tunnelbane linje som gick till Viktoria station, vi fick helt enkelt åka fram och tillbaka i systemet innan det att vi äntligen kom fram till vårt mål. Jag lyckades tappa min tunnelbane biljett, så vi fick "flörta" med vakterna för att komma ur systemet..  Landa sedan på Kastrup vid 18 tiden på kvällen, var hemma hos familjen vid åtta tiden, då hade min älskade make dukat upp med ost, kex och vin. En helt underbar avslutning på en underbar helg!


              

Rebeckas möhippa i bilder..

En otroligt härlig och rolig möhippa fick jag och 8 andra tjejer uppleva tillsammans med Rebecka, en dag som började redan vid 07.45 och avslutades kl 04.00 på söndag morgon!  Allt som hände under dagen/kvällen/natten stannar mellan oss 9 tjejer men lite bild bevis delar jag gärna med mig utav! Och nu är det bara 5 dagar kvar till den stora dagen som vi alla LÄNGTAR så mycket till!
 
         


RSS 2.0