Möte igen.. suck..

Gårdagen var vi på inplanerat möte på Noahs dagis, det gick jätte fint vi alla känner att vi jobbar mot samma mål samt att det går bra för Noah just nu. Resten av dagen tog jag och Melvin det lugnt, gick och hämtade Noah som vanligt vid 14 tiden.  På kvällen frossade jag och Joakim i godis... mums SÅ gott men så förbjudet (för mig i alla fall..)  Tittade på Familjen Annorlunda på tv 4 och njöt som vanligt utav det faktum att vi har det så bra med "bara" två barn istället för 10!!

I dag har Melvin och jag varit och storhandlat, han är en liten dröm att ha med sig när man handlar bara sitter och spanar och ler. På vägen hem ringde dagis, tydligen är denna dagen katastrof.. Så nu blir det möte i dag igen.. Vi har som regel att om dagisdagen går väldigt dåligt så plockar vi undan allt hans lego till det att Noah kan bevisa för oss och dagispersonalen att allt fungerar igen och att "snälla Noah" kommer fram igen. Jag har än så länge bara behövt ta undan Legot en gång under en period på ca 5 månader, men idag har jag en känsla av att det är dags igen.. Har redan rensat ut allt Legot ur hans rum och ställt undan det i förberedande syfte, tog ca 45 minuter!

Så önska mig lycka till idag!!


Barnhelg!

Helgen har verkligen gått i barnens tecken, vi har avverkat födelsedagskalas, Sci-Fi mässa, skattkammarön och lekdejt. Lördagen inledes med att övertala Noah att gå på en dagiskompis födelsedagskalas. Kalaset började kl 12.00, kl 11.50 hade Noah bestämt sig för att han ville gå.. Noah ville cykla ditt så Joakim tog på sig "springskorna" och sprang med sonen genom B. Jag och Melvin var hack i häl med barnvagn och högklackat! Efter kalaste drog jag och Noah in till Malmö för att gå på Sci-Fi mässa. Noah var nöjd med mässan, han fick se alla sina favoriter på "riktigt". En timme på mässan räckte dock för mamma så efter lite övertalning och en nyinköpt leksak så ville även sonen åka hem. På vägen ut ur mässan träffade vi "Indiana Jones", Noah gick fram och berättade för Indiana hur mycket han tyckte om honom samt att han viste att han är rädd för ormar och att han är kär i en tjej i vit klänning. Indiana Jones sa tack, tack, tack, Noah tittade konstigt på honom. Jag berättade för Noah att Indiana bara talar engelska och förstår inte riktigt vad han säger. Jag tackar Indiana (på engelska) han säger tack själv och frågar sedan var man hittar WC? 


Söndagen fick vi låna Jesper utav Sara som låg hemma i förkylning och feber. Hela familjen och Jesper spenderade först 3 timmar på skattkammarön i Lund och sen två timmars lek hemma. Joakim och Noah tog sedan en runda i trädgården för att bekämpa all mossa som har vuxit upp i gräsmattan under vintern. Noahs bidrag i bekämpandet var att spruta ner mammas nyputsade fönster med en vattenpistol samt att klättra längst upp i äppelträdet och leka uggla.  Barnen var faktiskt rätt lätta att få i sängen i kväll trots sommartiden, Melvin slocknade som vanligt vid 19 tiden och Noah höll ut till 21 innan han gav upp och lät sömnen ta över.

Noah på mässa!

     


Melvins nya stol


Lyckat uppdrag

Melvin och jag var på plats på Babyland kl 10.15, med super vässade armbågar gav vi oss in i folkhavet. 5 minuter senare hade vi kämpat oss fram till en försäljare som hjälpte oss att hitta bilbarnstolen som var på erbjudande, dom hade endast två kvar hade sålt över 30 stycken på 15 minuter! Fram till kassan betalde och gav oss i väg hemåt igen, hela äventyret tog alltså 20 minuter och vi sparade ca 1000 kr! Nu ska Joakim få äran att montera stol i helgen.  

I dag ska vi ta det lugnt, blir nog en liten runda till "vinbutiken" för att ladda upp barskåpet inför helgen. I morgon ska Noah på födelsedagskalas sen är tanken att någon av ska ta med honom på Sci-Fi mässan i Malmö. Noah har tjatat hela veckan om att han vill träffa C-P3O, då dom har delat ut reklamblad på dagis och på bladet är det en bild på C-P3O... På söndag blir det fika dejt med Sara och Jesper.


Disco på morgonen

Barnen vaknade vid 05.20, Joakim gick upp och gav dem välling och mys i Noahs säng. Jag drog mig mottviligt upp vid 6 tiden. Dusch och frukost gick snabbt i dag så vi hade lite tid över innan det var dags för dagis och jobb. I 30 minuter hade vi disco, fram med Spotyfi och rockade loss, Noah dansade så han blev svettig och Melvin satt i sin stol och njöt av all uppståndelse!  Tänk hur mycket energi barn har så tidigt på morgonen, önskar jag kunde få lite överskotts energi av dom. I dag har jag och Melvin ett uppdrag, vi ska till Babylandet ute på svågertorp för att trängas med en massa andra småbarnsföräldrar. Dom säljer nämligen ut Britax bilbarnstol för 1500 kr (ord pris 2500 kr) det är först till kvarn som gäller så vi får väl hänga på låset vid 10 tiden. Melvin har vuxit ur sin bebis bilbarnstol och den Noah hade när han blev större är alldeles för sliten för att Melvin ska kunna använda den. Noah har föresten ny favoritsång men han kan bara en del av refrängen så det jag går och hör på hela dagarna är en son som vrålar - snälla snälla snälla!!!



Stort projekt blev litet resultat

Efter att Noah tjatat, tjatat och tjatat i ett par dagar om ett legobygge som han för ca ett år sedan demolerade i molekyler bestämde sig den här legomorsan att ta saken i egna händer. Istället för att gå och köpa en ny sats för ca 300 kr så var min plan att försöka hitta alla delarna igen och sätta ihop hela bygget. Jag skickade i väg sonen till dagis, maken till jobbet och sysselsatte Melvin med diverse leksaker, sen började jag mitt maraton mot ett komplett Indiana Jones legobygge.  Efter ca 4 timmar hade jag knappt kommit halvägs fyra timmar senare var jag ÄNTLIGEN i mål. Jag gick igenom ca 3000 legobitar för att hitta alla de små små små delar som ingick. Noah blev jätte lycklig när han kom hem, men när han insåg att mamma byt ut några bitar (ca 5 stycken) mot andra färger för att jag inte kunde hitta original bitarna så blev här lite liv i luckan...  Efter halvt psykbryt av mamma så insåg Noah att han nog fick vara nöjd med resultat i alla fall.. Se nedan mitt stora arbete som inte är så stort men ack så jobbigt att få ihop!

   


Färdig kalasat!

Då var Joakim och Noahs partydagar över vi har tagit oss igenom barnkalas med 15 barn från Noahs dagis för att senare på lördag kvällen ha sushi "party" för våra nära och kära.  Söndagen tillbringades i lugn och ro bara en massa mys med familjen. Nya Robinsson var ju även ett måste att se, (reprisen söndag) måste säga att jag faktiskt tyckte upplägget detta året verkar väldigt lovande! Alltid lika roligt att sitta och kommentera alla udda karaktärer som dom hittat.  Tänk vad som kan roa en lite små trött familj en söndag...  

I dag har jag och Noah varit på BVC för 5 års kontroll samt spruta. Noah var så jätte duktig gjorde allt som sköterskan bad honom om samt satt så fint i mitt knä när det var sprutdags, inte en enda tår föll. Jag är jätte stolt över våran stora kille! Han väger nu 22 kilo och är 116 cm lång, har vuxit åtta centimeter på ett år! 


Mina underbara badpojkar!

   

Noah 5 år!

Hej jag heter Noah och fyller 5 år i dag, min mamma, pappa och lillebror kom på morgonen och väckte mig genom att sjunga Ja må han leva. Jag fick kort från Eva-Britt & Paoul, mormor & morfar, Kerstin & Mats och från gammelfarmor. Av mamma, pappa & lillebror fick jag nytt Lego som jag önskat mig och en bil. Mamma och pappa byggde ihop Legot till mig innan det att jag skulle gå till dagis så jag hann leka lite på morgonen. På dagis ska dom fira mig i dag och dom kommer att sätta mitt kort på dörren och jag kommer få en massa ballonger och en present, hoppas att det är en badboll för det vill jag ha. Jag kommer att bjuda mina dagiskompisar på frukt i dag, jag har tagit med mig gröna vindruvor och röda äpplen det är mina favoriter. Ikväll ska vi ha myskväll, vi ska äta köttbullar och korv spett och sen ska vi se på en ny film hela familjen i soffan, jag har även önskat mig popcorn, chips och Coca Cola.  På lördag ska jag ha mitt stora födelsedagskalas, jag har bjudit alla dagiskompisar så vi kommer att bli måååånga barn. På lördagskvällen ska jag och pappa ha våran födelsedagsfest då pappa också har fyllt år. Jag tror att jag kommer att få många presenter och det tycket jag om!  Jag frågade mamma i morse om jag har blivit längre nu när jag är fem år och hon sa att vist hade jag det! Jag vill bli längre än pappa när jag blir stor och jag kommer alltid vara längre än Melvin och starkare...

Kram från Noah genom mamma.


         

BVC besök

Nu är det konstaterat Melvin både hör och ser utmärkt, har varit på BVC i dag och gjort obligatoriska boeltestet och han klarade det med beröm godkänt!  Han väger nu 9 kg och är 74 cm lång, stora killen! Hans mage är fortfarande ur balans så nu har vi bytt hans ersättning mot majsvälling samt börjat ge honom Sempers magdroppar igen så hoppas vi att det ska reda ut sig... Vill ju gärna inte att det ska vara laktosintolerans, vi avvaktar nu i två veckor innan det att vi börjar utesluta laktosprodukter för att se om det vänder. Vi vaknade i morse igen med ett litet bajsmonster som hade lyckats kladda ner hela sin säng samt sig själv...


Endast 2 kilo!!

Efter att i sju dagar ha levt på godis, vin, massssa god mat, drinkar och en heldel andra onyttiga födoämnen så har jag gått upp 2 kilo. Trodde faktiskt att vågen skulle peka på minst 5 kilo plus. Så jag är nöjd och då känns målet till den 6 juni inte helt orealistiskt heller, 10 kg kvar nu....  Imorgon ska jag och Melvin ut och vandra stora rundan. I dag ska jag stå vid spisen hela dagen och laga lasagne till Joakim och mer GI vänlig zucchini och köttfärsgratäng till mig själv.


Häktisk födelsedagsmorgon

Kl 06.00 klockan ringer, väcker Noah som har sovit inne hos oss sedan 02.00 på natten.

Kl 06.10 Noah och jag sjunger för Joakim och ger han en födelsedagspresent.

Kl 06.20 Jag hoppar in i duschen tar en snabb dusch, Noah och Joakim myser.

Kl 06.30 Melvin vaknar jag kommer ut från duschen, Melvin har bajsat ner hela sig själv och sin säng.

Kl 06.40 Melvin sitter i badkaret, Joakim duschar, Noah tjatar om att även han vill bada.

Kl 06.50 Noah badar, Joakim klär på sig, jag klär på Melvin och fixar frukost.

Kl 07.00 Noah har badat klart, Joakim klär Noah, jag underhåller Melvin.

Kl 07.10 Jag, Joakim och Melvin sitter och äter frukost, Noah leker med Lego.

Kl 07.15 Melvin bajsar igen.

Kl 07.20 Försöker få i mig lite frukost, Melvin sätter i halsen och kräker upp halva frukosten.

Kl 07.25 Frukosten avslutad Joakim börjar övertala Noah att dom ska gå till dagis, jag börjar plocka undan frukosten.

Kl 07.40 Övertalning är avklarad Noah och Joakim går mot dagis, jag och Melvin "hissar" fasadflaggan för Joakim.

Kl 07.50 Joakim kommer åter från dagis avlämningen gick jätte bra.

Kl 08.00 Joakim åker mot jobbet, jag och Melvin börjar bädda rent i Melvins säng.

Tänk vad mycket man hinner med på endast två timmar, racer fart i Familjen F!!


Åter till verkligheten

Har haft ett par blogg fria dagar för att spendera all vaken tid tillsammans med barnen. Melvin har på bara ett par dagar tagit ett jätte kliv i sin utveckling, säger nu både mamma och pappa (hela tiden )samt går runt borden så fort han får tillfälle. Melvin har även flyttat in i sitt egna rum och har sovit toppenbra i hela två nätter nu!!! Noah har haft ett par konfliktfyllda dagar efter det att vi kom hem men nu har det vänt och han har vant sig vid att det är mamma och pappa som är hemma igen.  Helgen har varit super härlig, även om både jag och Joakim är lite ur fas så har vi stöttat varandra för att få allt med barnen att flyta så normalt som möjligt.  Lördagen tillbringade jag och Noah i Malmö, hade en härlig dag då vi införskaffade pynt till hans kommande födelsedagskalas nästa helg, 17 barn kommer då att dyka upp.... På lördag kvällen hade vi farmor och farfar över på lite räkor och vitt vin, klassisk melodifestivalmat!   Söndagen hade vi en liten fika stund med mormor och morfar och sen tog hela familjen en tur ner till stranden för lek.  I morgon händer två stora saker, Joakim fyller år (han ska bli ordentligt firad med bl.a. min lasagne) samt att jag ska väga mig för första gången efter en helt icke vänlig GI vecka...  Wish Me Luck.......


25 timmars resa!

Äntligen hemma efter att ha varit på resandefot i över 25 timmar.  Helt klart värt det då vi har haft ett par fantastiska dagar. Var så härligt att träffa barnen igen efter 6 dagar, Noah är inte riktigt i fas, testar mig hela tiden men det var väntat efter så många dagar. Melvin är go och glad som vanligt och somnade så sött prick 19.00. Joakim sitter i Stockholm med jobbet fick precis ett sms att han håller ihop.. Jag är helt plötsligt superpigg efter att gått omkring i koma hela dagen få se hur dags jag kommer i säng.. Vill passa på att tacka våra älskade föräldrar för all fantastisk hjälp med barnen, utan er hade denna resan inte varit möjlig för oss båda. NI ÄR BÄST!!!!!  Tack även till alla er som lämnat så fina kommentarer på bloggen när vi varit iväg.  


Strax över 20 grader!

Har ju glömt att berätta att vi har kanon väder ligger runt 20 grader, har inte använt någon av mina jackor..
Gårdagens afton tillbringades först på It mingel och sen vidare till Mexikanskrestaurang åt så mycket mat av vi sedan gemensamt rullade tbx till hotellet.. I dag är sista heldagen i USA i ,morgon vid lunch tiden tar planet mellan Washington till New York sen efter 5 timmar i New York vidare till Stockholm Arlanda.. Känns lite trist att det snart är över men samtidigt LÄÄÄÄÄÄÄNGTAR jag efter barnen!!


     


På egen hand!

Då har jag utforskat Washington alldeles själv i dag då Joakim har varit på konferens hela dagen. Här finns SÅ fantastiskt mycket att se, man hade kunnat gå inne i stan varje dag i två veckor och ändå lyckas fylla sina dagar med nya saker att se. Jag tog bussen från hotellet i morse vid 9 tiden efter frukost med Joakim. Kom in till stan vid 9.30, bussen släppte mig vid Union Station. Vandrade därifrån till Capitolium, som är otroligt stort! Ställde mig så jag nästan hade samma utsikt som Obama hade vid sitt tal till folket när han blev president, mäktig känsla! Sen vidare till Air and Space museum, det var coolt att se. Två timmar senare hade jag även avverkat National Gallery of Art. Efter det gick jag en lång runda på stan, där jag tillslut hamnade i Washingtons China Town! Efter ca 5 timmars vandrande gav jag upp och tog bussen tillbaka till hotellet, i morgon blir det inte mer vandrade inne i Washington då mina stakars fötter är trötta. Jag kan nog inte räkna med att jag gått ner något i vikt efter allt mitt vandrande då kaloriintaget samt kolhydratsintaget just nu ligger över alla gränser... ;-) Men som dom säger When i Rome...  Om en timme är det mingel med "It-nördarna" sen vidare ut till hamnen där vi bor för att hitta någon trevlig restaurang.


Joakim redo för BI           Hanna redo för Wasington
            


Två underbara dagar!

Då är vi nu på plats i Washington, anlände i lördags vid 15 tiden lokal tid = 6 timmar senare i Sverige.

Lördag eftermiddag hade vi två mål, att vara vakna länge samt äta en god middag och dricka gott rödvin. Vi lyckades fantastiskt bra med middagen vi åt på den finaste restaurangen på hotellet. Vi gick dock och lade oss vid 20.00 tiden då vi båda var super trötta efter en lååååång dag. Vaknade sedan på söndagen vid 05 tiden bara för att inse att dom gått över på sommartid i USA och kl istället var 06.00.. Söndagen har vi tillbringat med STORA rundan runt Washington, vandrade i ca 6 timmar i sträck!  Jag gick o vilade en timme när vi återkom till hotellet och Joakim gick på sin första föreläsning. Kvällen tillbringades på seafood restaurang underbar mat och gott vin.  Imorgon måndag  ska Joakim gå på föreläsningar hela dagen och jag kommer nog att åka in en runda till centrala Washington igen då det verkligen finns så mycket att se.  Joakim har fixat ett sällskapspass till hans konferens så jag få gå och äta frukost med honom samt gå på mingel i morgon kväll med alla It nördar.. fniss..  Vi har det verkligen underbart här och Joakim ser fram emot att gå på konferensen. Nedan följer ett litet utdrag med bilder från våra första dagar.

                 


Washington here Legomorsan come!!!!!!


Öroninflammation…

Melvin vakande vid 4 i morse och var jätte ledsen, när jag kom in till Joakim och Melvin vid 6 tiden var Melvin fortfarande ledsen och tog sig på örat hela tiden. Ringde till vårdcentralen och "flörtade" till mig en tid vid 9 tiden . Melvin fick en ordentlig genomgång, det doktorn kunde hitta var början till en öroninflammation. Vi eller rättare sagt farmor och farfar får behandla detta med avsvällande näsdroppar och Alvedon, så trodde doktorn att det skulle vända rätt så snabbt. Streptokock provet var negativt vilket vi tyckte var underbart..  Tyvärr har ju detta spätt på min molande ångest över att lämna barnen så många dagar..  Men jag vet att farmor & farfar och mormor & morfar kommer att göra ett toppen jobb med barnen så jag borde ju inte vara orolig.. Nu ska jag fortsätta och packa med ett barn på armen och det andra runt fötterna..


Förlåt mamma!

När jag var barn, bodde hemma och familjen skulle ut och resa i vida världen så började mamma packa ca en vecka innan det att vi skulle åka. Matsalsbordet i vardagsrummet blev belägrat av kläder, pengar, pass, diverseläkemedel, solskydd, solhattar, badkläder & mm , jag tyckte alltid att mamma var smått tokig som började förbereda en vecka innan avfärd. Nu säger jag bara FÖRLÅT mamma, jag förstår nu all den planering som krävs när man ska förbereda fyra personer för resa. Barnen ska tillbringa helgen i farmor & farfar stuga så jag måste packa varsin väska till dem och sen har vi då mig själv och Joakims väska. Enligt väderprognosen för Washington så ska det bli mellan -1 till 19 plus!!! Hur f-n packar man för den väderprognosen...  


I morgon kommer jag ha Noah hemma från dagis då jag vill gå omkring och pussa och krama honom hela dagen innan det att han åker iväg till farmor & farfar. Självklart ska Melvin få lika många pussar och kramar, tror vi kommer parkera oss i Noahs säng i morgon och stanna där till att dom ska åka! Kommer sakna dom så ofantligt mycket!!

Melvin hjälper mamma att packa!








Världens BÄSTA man!

Min älskade Joakim har idag fixat biljetter till Madonna konserten i Göteborg den 8:e augusti!!!!!!!!!

Jag har helt klart den bästa maken i hela världen,  D.I.A.E!!!!

(Någon som vill anmäla sig som barnvakt den 8 augusti!?)



Solen skiner!


Så härligt väder i dag, kan riktigt känna i luften att våren är på G! Melvin är nu lite piggare har inte haft någon feber sen i går eftermiddag och även hostan är bättre. Noah har avklarat sin första dag på dagis, han gick dit i går under VÄLDIGA protester. Men när jag hämtade honom på eftermiddagen hade han haft en bra dag och var på bra humör. I dag var det inga problem att få iväg honom han tom ville gå till dagis!

Lyckligt barn= lycklig mamma!

Jag hade en super trevlig kväll hemma hos Sara i går, åt lite, drack lite och skrattade mycket.

I dag fortsätter racet mot Washington, blev inget besök hos BVC då "BVC tanten" hade lagt sig sjuk.. I stället har jag vår kabelleverantörs tekniker springandes här idag då våra tv kanaler har bestämt sig för att leka stjärnornas krig!  


Söta Sara

  

Stressmorsan

Har nu fullt upp med förberedelserna inför min och Joakims resa på lördag. Inte helt lätt att hinna med allt efter att ha varit hemma med båda barnen den sista veckan, och nu när Melvin är snorig och febrig vill han bara bli buren hela tiden. Försöker emellanåt att sätta han på golvet med lite leksaker för att hinna med allt, fungerar i ca 5 minuter åt gången. Tvätta, packa, skriva barnmanualer, handla, förbereda Noahs födelsedagsfest, skriva inbjudningar, lägga upp mina nya byxor, städa & mm....  Ikväll ska jag dock ta en paus från allt och gå på Saras kalas (fyller 32 i dag) och dricka lite vin. I morgon ska jag med Melvin på BVC för hans 8 månaders kontroll, sen på kvällen kommer farmor och farfar. Ska gå igenom allt ang. barnen med dom så att jag kan stilla mina nerver lite inför det faktum att jag lämnar barnen i 6 dagar! På torsdag kvällen är det dags för mormors genomgång..  



Min dag i 10 ord…

Sömnbrist

Frukost

Möte

Blogga

Leka

Skratta

Snor

Fika

Middag

Tv


Sjukdomar förföljer oss!

Nu har då äntligen Noah blivit bra igen, har fortfarande lite hosta och är trött så han är hemma i dag med. Men nu har Melvin lagt sig ordentligt med hög feber och hosta... Det tar aldrig slut... Nu håller vi tummarna HÅRT att Melvin börjar bli bättre snabbt då jag och Joakim ska åka till Washington på lördag.  Gårdagen gick i trötthetens tecken jag låg i säng fram till 12.00 sen var det upp och bli supermom igen då Melvin vaknade efter sin sovstund vid 14 tiden med 39 graders feber. Farmors födelsedagsfest blev tyvärr för mig och Melvin inställd och när Noah insåg att inte jag och Melvin skulle följa med så störtvägrade han... Detta barn.. Så Joakim fick gå ensam på kalas, han hade haft det jätte trevligt och blivit bjuden på god mat. Tror han nöjt av att vara barnfri en liten stund ;-)


Kvällen i bilder

Det var absolut så fantastiskt roligt och underbart som jag hade tänkt! En riktig helkväll med schlager och sen vidare till klubb i Malmö.  Denna morsan parkerade sin rumpa hemma kl 03.30 på morgonen... 


MELODIFESTIVALEN

             

Sen vidare ut i Malmö.


     


RSS 2.0