Sol ute, sol inne, sol i hjärta & sol i sinne!

Sände iväg Noah till dagis i dag med shorts, hur underbart är det inte att se ett par bleka barnben äntligen få komma fram ur vinterklädseln!  Han strålade som en sol när han traskade iväg mot dagis med Joakim hack i häl. Melvin blev som alltid superledsen när Noah lämnade huset, sitter vid ytterdörren och vrålar ut sin besvikelse (så sött).  Försöker nu hitta ett upplägg på Melvins mat då han nu varken äter gröt eller dricker välling. Försökte med fil och mjuka havrekuddar till mellanmål vid 10 tiden men det var absolut ingen hitt. Men smörgås och en banan till frukost har suttit fint dom senaste dagarna.  Sitter nu i solen och njuter en stund innan Melvin vaknar, tänkte att vi ska ta en runda till stranden i dag om Noah är på humör när jag hämtat honom från dagis.  Hur underbart är det inte att bo 10 min gångväg från stranden, älskar B.  Måste bara avslutningsvis berätta att jag i morse var och köpte ett par trädgårdsbyxor ( att rensa ogräs i) i storlek medium!!! Har inte haft medium på ca 10 år, dom var i och för sig väldigt stretchiga men jag är LYCKLIG ändå!  

      


Två små steg!

I går tog Melvin sina första steg utan att hålla i sig!! Han stod och lekte vid en av våra pallar när han fick syn på mig som sitter ca 1 meter bort på golvet, han vänder sig och tar två riktiga steg utan att hålla i något för att komma fram till mig. Berättade för Noah vad som hänt när vi hämtade honom på dagis, Noah blev så lycklig han längtar till att Melvin börjar gå så att dom kan springa runt och busa. ;-) Dock blev han lite besviken över att han inte var hemma när det hände för han så gärna velat se. Noah försökte sen hela eftermiddagen att få Melvin att gå igen men tyvärr utan större framgång.  På kvällen grillade vi IGEN, ( har jag sagt att jag älskar nya grillen ;-) båda barnen ville vara med ute så Noah drog ut en massa duplo (lego) och så satt dom båda och byggde när vi förberedde middagen. 

I dag skulle jag varit hos tandläkaren men dom ringde och ställde in tiden då tandläkaren var sjuk, kan inte påstå att jag är jätte ledsen då jag har världens tandläkareskräck..  Melvin kryper just nu omkring på vardagsrumsgolvet med en av fjärrkontrollerna till teven i handen, han sätter sig till och från framför teven och riktar kontrollen mot teven sen kryper han bort till mig och ger mig kontrollen. Tror att sonen vill se på tv... fniss..





Sol & Värme

Har haft en härlig helg med nära och kära, Sara & Jesper dök upp på lördag eftermiddag för middag, lek och övernattning.  Barnen lekte hela kvällen fick dom i säng vid 21 tiden, Noah överst i sin våningsäng och Jesper därnere. Melvin slocknade i sitt rum vid 19 tiden, jag och Sara satt uppe till strax efter 23 då vi bestämde oss för att sova lite innan barnen vaknar igen. Kl 01 vaknar vi av att Jesper är ledsen då han förmodligen har vaknat och inte känt igen sig i Noahs rum. Sara tar med sig Jesper in vårt sovrum och jag parkera mig i våningsängen hos Noah som också har vaknat av all uppståndelse. Fem timmar senare vid 05 vaknar Melvin och är superpigg så det var bara att ta sig upp.  Söndagen bjöd på underbart väder, så jag och Sara och alla barnen tillbringade HELA dagen ute i vår trädgård, så underbart i solen!  På eftermiddagen dök Moster och Mats upp för en liten koppkaffe innan det att dom skulle köra hem mot Karlskrona. Sen kom Robert & Rebecka för att busa med barnen och grilla. Vid åtta tiden dök mamma upp och tog en liten kopp kaffe innan det att hon skulle till jobbet, och sen äntligen strax efter åtta kom han hem igen mitt livs kärlek!!!


Väntar & längtar..

Saknar Joakim jätte mycket, suger (som Noah brukar säga) att vara hemma "själv" en fredag kväll..

Barnen är dock helt underbara, dom både roar mig och frustrerar mig! Melvin och jag hade en mysig förmiddag tror dock att han har lite tänder på G kanske nr 5 som är på gång!?  Han vägrar återigen att dricka välling och sover inget vidare bra. Noah hade haft en ok dag på dagis enligt dagispersonalen (det duger för morsan just nu) han tyckte själv att det varit en toppendag så allt är relativt. Köpte lite nytt Lego till Noah i dag som han fick när han kom hem från dagis (mest för att underlätta för mig själv när jag nu är själv) han blev superglad och byggde snabbt ihop hela satsen alldeles själv!  Melvin somnade strax efter 19 och Noah somnade strax efter 21!! Nu blir det lite tv för mig med ett glas vitt därtill..  Ps: Hoppas att ni alla mina kära har det underbart utomlands, Joakim i Italien, Mamma, Pappa, Moster & Mats i Ungern.. Är absolut inte avundsjuk på någon utav er!!! ;-) Ds.

Hämta Noah på dagis

     

Noah somnat med nya legogubben i handen!



Vilken kväll!

Joakim åkte mot Kastrup vid lunchtiden, befinner sig nu i Italien.. Lucky B...

Noah hade ännu en toppendag på dagis, lycklig lycklig lycklig. Jag och barnen tog en timme i trädgården på eftermiddagen till Noahs stora besvikelse (han går på utedagis, är ute hela dagarna) - mamma kan vi gå in nu, det är vad jag hörde var 5:e minut. Efter en timme gav jag upp. Melvin ville inte sova sin vanliga eftermiddags lur vilket ledde till mindre bra humör resten av dagen. La Melvin vid 18.30, han somnade som en sten, Noah fick jag i säng redan vid 19.00 då jag fixat en ny film till honom som han kunde se i sängen. Kl 20.00 vaknade Melvin i gallskrik, upp med minstingen bära bära, är det magen eller nya tänder på G är det öronen vad är det?? Noah kommer upp - mamma jag tänker inte sova om inte Melvin sover, Noah sätter sig och surar i ett hörn, Melvin gallskriker.. Försöker lägga Melvin men då skriker han ännu mer Noah blir bajsig går på toa katten kräks på mattan, Melvin skriker!  En timme senare, Noah ligger och ser på ny film, Melvin sover, katten utslängd. 

Noah arg som ett bi!


Lite bilder från förr...


Toppendag igen!

Nu har det nästan gått två veckor med bara toppendagar för Noah på dagis = lyckliga föräldrar, lycklig Noah och lycklig dagispersonal. Vi fick hjälp av dagispersonalen att sätta ihop ett material i from utav en tavla med bilder. Vi sätter oss med Noah varje morgon och så får han gå igenom sin dag med bilder och sätta bilderna i rätt ordning, tex frilek, städa, utflykt, leka på gården & mm. Detta för att han ska kunna förbereda sig mentalt redan på morgonen vad som ska hända. På dagis har dom en liknande tavla som dom använder tillsammans med Noah under dagen. Detta verkar ha gett resultat då han känner sig lugnare och tryggare nu när han vet vad som väntas under dagen.



Ogräsexperten

Helgen gick smärtfritt över trots jobb helg för Joakim. Söndagen tillbringade Joakim framför datorn från kl 07.00-23.00 med kortare uppehåll för bl.a. gräsklippning, fick då även experthjälp av Noah med maskrosplockning.

Då vi för tillfället bara har en bil fick jag agera chaufför på måndagen så att Joakim kom till jobbet och jag och Melvin kunde åka o veckohandla. Noah hade en toppen dag på dagis, sprang "ankloppet" i går med hela dagis och skolan. Han var SÅ trött när han kom hem, kraschande i soffan med en glass i handen. Idag är Joakim i Halmstad för att tömma Gullans lägenhet, Noah är på dagis och jag och Melvin har ogräsrensning på schemat. Snart (torsdag) är det dags för Joakim att åka till Italien med jobbet. Då är jag hemma med kidzen själv i 4 dagar, håller redan nu på att förbereda mig mentalt då det är första gången jag är själv med båda barnen så länge. Tänk när Noah var bebis reste Joakim nästan varje vecka och då tyckte jag inte att det vara några konstigheter, Noah och jag hade det helt ok under veckorna och hade underbara helger när Joakim kom hem. Nu när man har två barn märks det så mycket mer när en vuxen saknas...


     

Långabryggan

Har haft en fantastisk dag med hela familjen i dag. Joakim har reales helg vilket innebär jobb, jobb, jobb men som tur väl var har hans "schema" legat så att han har kunnat vara ledig hela dagen och först börja jobba på "riktig" på kvällen.  Vi vaknade vid 06.30 då första barnet kom upp (Noah) andra barnet vaknade 07.00!! Efter morgonmys och frukost bestämde vi oss för att gå/cykla ner till stranden. Tillbringade ca 3 timmar nere på stranden med barnen, lekte och busade. Melvin satt så fint på stranden och lekte med sanden. Noah byggde sandslott och Joakim och jag njöt av solen och barnen. Tyvärr glömde jag kameran så inga bildbevis kan uppvisas.. Tog en tur ut på långabryggan och åt lunch ute på restaurangen i den värmande solen! En helt underbar lunch med ett glas vin till!

På kvällen grillade vi på gasolgrillen, jag bestämde att vi skulle äta ute i ca 8 plus grader... Noah gav upp efter 1 minut, gick in o satte sig vid datorn och åt istället. Joakim FRÖS men höll ut, jag njöt dom första 5 minuterna men sen började även jag frysa.. Kanske lite tidigt för ute spisande men gud vad gott det var att sitta ute ändå!!  

Grillkväll ute i 8 plus grader..
       


Olycka!

Melvin och jag var med om en läskig olycka i går förmiddag. Var på väg hem från en shoppingrunda, skulle precis köra ut på motorvägen BANG! Såg bara något stort svart (rådjur) som flög iväg mot höger. Fick stopp på bilen ca 50 meter längre fram på påfarten . Tog en minut innan jag fattade mod till att gå ur bilen, gick framför bilen för att se hur det gått med den, såg inte så farligt ut sprutade någon vätska under motorn och högre framdel var lätt demolerad. En massa hår och annat läskigt hade också fastnat i grillen. Tog ur Melvin ur bilen då jag inte viste vad som sprutade ur bilen. Ställde mig i vägkanten med Melvin på armen och mobilen i andra handen. Började ringa runt till nära och kära för att försöka få hjälp. Ingen svarade antingen var det upptaget eller så var ingen hemma. Började få lite lätt panik, massor av bilar passerade men under 20 minuter var det ingen som stannade. Sen ringde min lillebror, då brast det för mig, Robert försökte lugna mig och sa att han var på väg (bor ca 3 mil från där vi stod)så jag skulle vänta på honom. När jag lagt på tfn så stannade äntligen en bil. Två killar steg ur och tog hand om mig och hela situationen på ett fantastiskt sätt. Efter 10 minuter hade dom ringt polis, konstaterat att rådjuret var stendött, hjälpt mig att kolla igenom min bil och lugnat ner mig. Dom förklarade att det var spolarvätska som sprutade ur bilen så det var ingen fara. Dom erbjöd sig att köra bakom mig nästan hela vägen hem för att se till så att vi kom hem med bilen. Så när allt var klart med polisen så körde vi iväg hemåt och vi kom hem utan problem.  Robert mötte upp mig hemma och tog hand om Melvin så jag fick lugna mig lite mer, sen kom Joakim hem och körde bilen till en verkstad, den får vi se igen om ca  2 veckor.. Var rätt så ur balans hela gårdagen och Melvin var rätt så orolig men i dag mår vi både bra. Så lycklig över att det gick så bra som det gick att vi inte skadade oss fysiskt. Man tänker bara hela tiden på allt som kunde ha hänt om vi träffat rådjuret rakt framifrån eller om jag hade panik väjt eller panik bromsat..  Nu är jag istället en erfarenhet rikare och vet vad jag ska göra om något liknande inträffar igen. Och jag kan lova att om jag i framtiden ser någon som står still i vägkanten med varningsblinkers på kommer jag alltid att stanna för att se om dom behöver hjälp!


Noah mästerfotograf

Detta är resultatet av Noahs fotograferande i går, lite talang har han allt kanske blir en fotograf av honom. Gissa vilket favorit motiv han har....

       

Inte hänt så mycket..

Melvin och jag gick en lång runda i solen i går, hämtade Noah på dagis vid 14 tiden han hade haft en toppen dag. Joakim kom hem vid 18.30 vi pussades lite sen drog jag iväg på möte 19.00 grannsamverkan förening som dom startat på vår gata pga en himla massa inbrott det sista halvåret. Kom hem vid 20.30 satte mig i soffan hos Joakim kollade på House sen gick vi och la oss.. Barnen sov gott hela natten, gick upp och tränade vid 06.00, idag ska vi ta en runda till mormor och morfar för lite fika.


  


Påskledighet

Vi inledde vår gemensamma ledighet på fredagen med projekt - inköp av gasolgrill.

Båda barnen packades in i bilen för vad vi trodde skulle bli en kort resa till Bauhaus i Löddeköpinge för inköp av ny grill. Då den grillen vi ville ha inte fanns kvar i Lödde lyckades vi via tfn boka en grill på Bauhaus på svågertorp ca 4 mil från Lödde. Packade in barnen i bilarna igen (körde med två bilar då vi annars inte skulle få plats med grillen) efter 1 minuts bilresa blir Noah hungrig så det är bara till att köra in till närmsta restaurang för att smaska i oss lite mat. Sen vidare mot svågertorp, vi lyckades få in båda barnen rätt så nöjda och sen ut igen med en förpackning med grill som fyllde hela den stora bilen. Väl hemma packades grillen upp, men då uppmärksammade vi att ena dörren till grillen var i tusen bitar... efter samtal med Bauhaus, monterande av grill, (ca 3 timmar)bilfärd till svågertorp igen så kunde vi ÄNTLIGEN kl 19 på kvällen inviga vårt underverk! Så gott det blev, efter en heldags grill projekt blev resultatet suveränt!  Vi har nu grillat på den tre gånger och varje gång har vi varit lika nöjda, gasolgrill ROCKS!!! Lördag morgon var det till att gå upp tidigt, packade allt det nödvändiga och sen iväg mot Österlen. Ninni och jag hade sedan en super trevlig dag, besökte en massa konstnärer på konstrundan medans Joakim, Göran och kidsen höll ställningarna i "stuga". På kvällen blev det en massa vin och god mat. Söndagen var vi lite sega men Ninni och jag tog ändå en runda på loppis i skillinge, lyckades fynda en tröja för 10 kr och en jeansjacka för 10 kr till Noah! Efter lite lunch så drog familjen F hemåt igen. Måndagen blev det veckohandlingen och ett besök till tippen, sen grillunch med Robert och Rebecka, satt ute och njöt i solen i nästan 3 timmar. Måndag kväll blev det grillning igen och nu sitter vi i soffan och njuter av en liten konjak innan vi avslutar vår påskledighet.


Vårat nya " utekök"


Fika på lekplatsen

Jag vet att jag skrev att jag tog påsklov från bloggen, bara lägga upp lite bilder från förmiddagen med mamma, pappa & killarna på lekplatsen. Så underbart vi hade det i den varma solen!

               

Glad Påsk!

Legomorsan tar nu påsklov återkommer med nya inlägg efter allt påskfirande!


Toppendag!

Gårdagen var verkligen en riktig superdag, Melvin var fortfarande lite kinkig men inte lika rastlös. Noah hade en toppen dag på dagis fick två tummar upp av fröknarna. Jag och barnen gick o köpte glass efter dagis för att fira Noahs superdag, sen gick vi till lekplatsen och lekte i två timmar i det härliga vädret. När vi kom hem badade barnen tillsammans i jacuzzin, Melvin är precis som Noah ett riktigt vatten djur! Noah somnade redan vid 20.00 och Melvin kom helt till ro vid 21 tiden efter ett par vaken omgångar. Så i morse var den äntligen här den efterlängtade tanden, Melvin är nu en riktigt glad kille och tand nummer tre lyser så fint.  Jag drog i går kväll fram min crosstrainer igen efter att den ståt och dammat i garaget i snart två månader.. Kl 05.45 stod jag då åter på min underbara maskin och körde ett pass på 25 minuter, helt fantastisk så skönt det är att träna på morgonen, nästan lite meditativt att få den stunden för mig själv och köra järnet och lyssna på hög hög musik i min iPod. Påskparty på dagis i dag och jag blev riktig nöjd med resultatet av Noahs påskgubbe outfit!




Nya tänder på G!?

Gnäll gnäll gnäll... Det enda som Melvin lyckas producera just nu är gnäll, inget duger inte sitta, inte bäras, inte ligga... Det ser ut som att det är ett par tänder på gång så det är förmodligen förklaringen till denna rastlöshet.  Vill inte heller dricka välling så fort han ser flaskan skriker han i högan sky!? Nu försöker jag hitta på något annat jag kan ge honom morgon och mitt på dagen då han druckit välling. Men trots allt gnäll på dagen sover han som en stock på natten, under natten som gick satte andningslarmet igång då Melvin krupit upp i ena hörnan av sängen och kommit utanför plattan. Jag och Joakim sprang som vanligt in till Melvin med hjärtat i halsgropen men barnet sov som en stock hade inte ens vaknat av larmet!   Noahs dagisdag gick fint i går och att gå dit idag var inga problem.


Gnällig men fortfarande en guldklimp!!


Vårmys!

Helgen har verkligen varit super härlig, så underbart väder vi haft!!

Lördagen tillbringade Joakim och Noah först med shopping runda, nya skor, keps och ny fotboll inhandlades. Sen hade killarna en fotbolls eftermiddag uppe vid skolan. Jag och Melvin gick B runt och inhandlade påskliljor, påskpyssel och påskpynt. Sen pyntades hemmet med påskpyntet, första gången jag äger ett påskris med tillbehör... Tänk vad vuxen jag blivit...

Söndagen hade vi lunch gäster, sen tog familjen ett par timmar ute i trädgården för lek och mys.

Hoppas att detta härliga väder håller i sig eller i alla fall kommer åter till Påsken då vi ska på konstrunda och andra trevligheter ute på Österlen.

Barnen mår mycket bättre, Melvin snorar fortfarande en del men är annars en glad och lycklig liten pojk. Noah ser inte fram emot dagis i morgon men denna veckan är det bara tre dagisdagar och det tycker han är toppen. I morgon ska jag ut på jakt, jakt efter påskkläder till Noah då dom ska ha påskparty på dagis på onsdag. Noah vill klä ut sig till påskägg!!!?? Jag tror att det slutar med en liten kycklingdräkt eller något annat, någon som har förslag (han vägra att klä ut sig till påskkärring)?

Skoj med Robert och Becka

 

Vårmys i trädgården

        


Duktiga Noah, busiga Melvin!

Tänk vad som kan hända när man vänder ryggen åt i 1 min.. Duktiga Noah gick in och styrde upp Melvins lek och samlade ihop allt toapapper, så stolt hans mamma var i den stunden!!

         


Tjejkväll som ledde till London!

I går kväll hade jag och Sara en liten tjejkväll med vin och snacks, hade en super trevlig kväll som vanligt. En bit in på kvällen kom vi underfund med att vi båda älskar London och att vi gärna vill åka dit. Sagt och gjort vi bestämde en helg under maj månad som vi båda kunde och i morse bokade jag resan, så LONDON here we come!!!! Ska bli så oerhört roligt att åka till London igen var över 8 år sedan jag var där sist. 


Kidsen mår i dag rätt ok, Noahs snorar men hostar inte Melvin snorar men har ingen feber i dag så vi är på rätt väg. Oerhört skönt att det är helg, hela familjen behöver en paus från dagisstrul, jobb och vardagsrutiner. I morgon har det ju utlovats sol och värme så det blir trädgårdsdag och kanske är det dags för att inviga grillen för säsongen.



Bajsnatt!

Fick Melvin i säng vid 19 tiden i går kväll, då hade han över 39 graders feber. Sov dock fram till 01.00 då han vaknade första gången, hade bajsat massor. Tog upp han och började byta på honom när jag hade torkat klart allt som skulle torkas och Joakim byt lakan i hans säng så började det att SPRUTA bajs ur rumpan på barnet. Har aldrig varit med om något liknande, han verkligen sprejade ner halva badrumsgolvet samt mamma. Faktiskt lite äckligt även för en rutinerad "bajs mamma".. Men Melvin bara låg och myste och feberyrade så han brydde inte sig så mycket om all uppståndelse. Torkade barnet, golvet och mig själv. Puttade i han en Alvedon kur till och la han sen i sin säng. Han vaknade  ett par gånger till under natten men behövdes inte tas upp igen. Nästa laddning kom på morgonen vid 06.00, den fick Joakim ta hand om. ;-) Nu på morgonen ligger han runt 38 i temp, Noah har ingen feber men hostar en del. Han ville dock till dagis i dag då han ska bevisa för mamma & pappa att han kan ha en superdag!


Lätt kommet, lätt förgånget

Lyckades i går med att sälja Melvins "gamla" bilbarnstol via en blocket annons. Fick 900 kr precis som jag begärde, Joakim tycker att jag kan skapa mig en karriär inom blocket försäljningar då det endast tog ca en dag innan det att jag avslutat affären..Fniss..


Noah växer inte lika fort ur sina kläder som tidigare, dock så sliter han ut dom väldigt snabbt! Slängde i dag 3 par jeans med hål på knäna samt 9 stycken T-shirts/tröjor med fläckar som inte går bort.  Melvin och jag fick ge oss ut på shopping runda för att fylla på Noahs garderob. För 900 kr fick jag, 2 par jeans, 3 stycken t-shirts, 6 par strumpor, ett bälte, 3 par kalsonger, regnjacka samt strumpor till Melvin och mjukis skor till Melvin.  Nu får jag väl hitta något nytt att sälja från vårat överfyllda förråd, då Melvin snart har vuxit ur sina kläder.. Allt för att dryga ut kassan lite när man går på föräldrapeng.  


Båda barnen har i dag gjort en störtdykning ner i en ny förkylningsomgång! Melvin har feber och snorar och Noah snorar och är hostig, tänk denna gången fick dom vara friska i hela tre veckor!  Noahs dagisdag i dag hade gått bättre men inte 100 % bra, så Legot är utom räckhåll i dag med. Min oerhört intelligenta son som dock inte kan sitta still eller hindra sina impulser sitter nu och kliar mamma på ryggen när jag bloggar, mitt i allt kaos är han bara SÅ underbar!


RSS 2.0