Flygplan i trädgården!?

I går vid 10 tiden satt jag i vardagsrummet och talade i telefon med en kollega, Melvin sov så sött och Noah var på dagis. Helt plötsligt började hela huset vibrera! Jag for upp ur soffan och börja fundera på om det kan vara en ny jordbävning. Jag höjer rösten till min kollega och börja upprepa o herre gud o herre gud. Min kollega blir lätt uppjagad hon med då hon inte har en aning om vad som händer.. Sen kommer ett STORT grå/svart plan flygande strax ovanför huset, kändes som att det befann sig inte mer än en 100 meter ovanför huset. Då börja jag skrika i telefonen - det störtar det störtar.. Nu något panik slagen kollega undrar va f-n som händer och försöker få mig att prata med henne.  Sen försvinner planet bortom takåsarna.  Jag springer ut i trädgården samtidigt som jag "lugnt" försöker förklara för kollegan vad som händer.. Planet är dock pustväck.. Funderar på om jag ska ringa sos alarm.. Bestämmer mig dock för att avvakta.  Total tystnad. Hade väntat mig grannarna ute på gatan för att se vad som kan ha hänt men ingen granne kommer ut. På sydsvenskans hemsida som jag uppdaterar en gång var 5 min kommer inget upp om något störtande plan?? När eftermiddagen kommer och det är dags att gå och hämta Noah har jag allvarligt börjat fundera på om jag dröm allt eller om jag håller på att bli smått tokig!!?  När jag och Noah går hemåt vänder han sig till mig och säger- Mamma såg du det STORA planet som lät SÅ mycket? JA JA JA, jag såg det svara jag helt upphetsat! Jag är inte tokigt sonen har också sett det!! Vist flög det väldigt långt ner säger jag till Noah. Noah svara NÄ det tycker jag inte.. 


Efter att ha läst sydsvenskan nu på morgonen så står det fortfarande inget om något störtande eller lågtflygande plan.. Verkar som att jag och Noah är dom enda som har bevittnat detta fenomen... hm....



Rita, rita & rita

Det var vad vi gjorde i går jag och killarna, kanske inte så mycket Melvin men han satt så fint och tittade på.
I dag är Noah tbx på dagis, jag tror det ska gå bra då han hade super mycket energi i går.
Noah ritade så fina teckningar i går se bilder nedan, en del av familjen som blev avbildade.



       

Bättre och bättre dag för dag…..

Tisdag morgon och Joakim befinner sig i Stockholm, jag har båda kidzen hemma. Dom sista dagarna ligger som ett töcken i mitt huvud. Joakim har varit helt fantastisk och tagit hand om sjuka Noah och pigga Melvin dygnet runt. Själv har jag legat nerbäddad och feberyrat i två dygn.  I dag hade jag dock inget val, var tvungen att stiga upp ur sängen och ta hand om barnen när Joakim åkte till Stockholm för att jobba. Men jag känner mig mycket bättre, febern har äntligen lagt sig och nu kan jag stå upp utan att hela rummet snurrar. Noah är mycket bättre han med, hade första feberfria dagen i går och blir piggare dag för dag. I morgon blir det dagis för Noah om han fortsätter i samma rikting, influensan är dock lurig så vi får se... Noah har ätit SÅ mycket glass den sista veckan så nu vägrar han äta mer.. Kan man ge ett barn för mycket glass!?! Tydligen..


I helgen har Joakim haft barnen helt "själv" då jag i lördags var på Rebeckas 25 års fest (överraskningsfest) , och sen på söndagen lade mig sjuk. Rebeckas fest blev VÄLDIGT lyckad hon hade inte misstänkt något, Robert hade gjort ett superjobb med att dölja allt för henne. Kl 16 när hon kom hem från jobbet stod vi 18 personer i hennes hall och sjöng, sen blev det god mat, massor med vin och Sing Star hela kvällen. Under kvällen droppade även fler gäster in bla Rebeckas lillebror som jag tror var den bästa presenten hon fick den kvällen ;-) Jag fick skjuts hem av mamma och pappa vid 23.30 då min feber inte var att leka med...

Denna veckan har vi inte mycket inplanerat, bara fortsätta kurera oss och hoppas att Joakim och Melvin inte lägger sig.  

Redo för party med feber..       Ja må hon leva..                Partyprinsessan!       Sing Star med pappa.

                                                


Influensan

Både jag och Noah ligger nu i förmodad influensa, återkommer med nya blogg inlägg när jag börja känna mig bättre....


Negativ blogg?

Satt och läste igenom min egen blogg för en stund sedan och fick en känsla av att jag har en rätt så negativ ton när det gäller barnen .. Att allt bara är sömnlösa nätter och evigt kämpande.. Men så är det inte ALLS! Även om jag oftast är väldigt trött för att det är mycket med två barn och en make som jobba mer än heltid ;-) så är min familj inte på något sätt en börda eller en uppgift att ta sig igenom.


Noah är en så super duktig och intelligent 4 åring, (snart 5) han är världens duktigaste storebror som verkligen älskar sin lillebror över allt annat (tom över katten). Han är otroligt verbal och kan leka själv i timmar med sitt Lego. Han har humor och glimten i ögat, han kommer alldeles säkert att krossa en massa tjejers hjärtan innan har hittar sin rätta.


Melvin är så otroligt glad hela tiden, bara ler och skrattar. Han älskar att upptäcka världen framför allt nu när han lärt sig krypa och sitta. Han beundrar sin storebror och älskar att vara i närheten av honom HELA tiden. Ligga och mysa i soffan eller i våra sängar är också en favorit.

Och självklart är även Joakim duktigt,  ;-)jag menar om man kan vara tillsammans med någon i 15 år utan att tröttna på varandra borde där finnas mycket kärlek och det kan jag lova att det finns!!


Glass, broccoli & popcorn

Det var just det som Noah levde på under gårdagen. Det enda som sonen var sugen på, inte ens frukost välling som han annars älskar gick att få i honom i går! I dag har vi dock Noah åter på banan, han är genomförkyld men den värsta febern har släppt.  Melvin har haft en orolig natt, men han verkar pigg nu på morgonen. Noah kom in och väckte oss vid 05.00 då var det bara att se pigg ut och gå upp och fixa frukost...  Idag blir det nog ännu en dag i vår kära soffa, då varken jag eller killarna är så jätte pigga.. Längtar till det att Joakim kommer hem i kväll, han har tom lovat att fixa i middag i kväll!! Här i B har det fallit en del snö i natt, men tyvärr kommer den nog att töa bort då vi går mot plus grader, typiskt Skåne väder. När Noah såg all snö på morgonen frågade han om det var julafton ;-)


Soffan

Vilken tur att vi har en sådan stor och skön soffa, då jag och Noah och Melvin planerar att stanna i soffan hela dagen i dag! Noah mår lite bättre i dag, har inte riktigt så hög feber som i går men är fortfarande väldigt trött. Melvin har börjat hosta lite få se vad som komma ska. Jag håller andan uppe och försöker underhålla båda barnen med, filmer, filmer, filmer, spel, pussel och ritblock. Melvins favorit sysselsättning just nu är att krypa och sitta. Melvins krypande har verkligen kommit igång, han är SÅ duktig! Joakim har nu dragit till Österlen och kommer hem i morgon kväll.. Jag längtar så jätte mycket till helgen!!


Party en tisdag!

Jag, Noah, Melvin, Robert & Rebecka firade Obamas installation i går kväll med god middag och lite rosévin. Blev en riktig helkväll med allt vad det innebär och en massa lek med barnen! Melvin somnade vid 19 tiden och Noah vid 20 tiden. Under natten vaknade dock Noah och kom insmygandes till mig och Melvin, kröp ner i min säng. Noah hade då strax under 40 graders feber!

Han ligger i dag nerbädda i soffan och ser på tv, äter glass och sover. Går tydligen feber på dagis nu så detta var inte helt oväntat, nu är det bara vänta och se hur lång tid det tar innan Melvin också lägger sig.. Som en kompis sa till mig -Om man har två barn har man alltid två sjukdomsomgångar att gå igenom vid varje sjukdomsfall...

  


Ny design

Som ni säkert ser så har jag och lillebror (Robert) fixa lite ny design på bloggen, hoppas att ni gillar den!


Denna veckan får jag & barnen tyvärr inte se Joakim så jätte mycket då han är på utbildning  i Köpenhamn mån-ons sen har han "möte " med jobbet ute på Österlen tor-fre.. Han kom hem i går kväll och hjälpte mig att lägga Noah och sen gick han och la mig vid 21 tiden då jag slocknat i soffan.. I natt sover han dock i Köpenhamn, men jag får sällskap av Robert & Rebecka, vi ska fira Obamas president installation! Barnen mår bra, Melvin sover just nu ok på nätterna och Noah trivs jätte mycket med att vara tbx på dagis. I dag har dom första utflykten på dagis ska bli väldigt spännande att höra hur det gått..

Försökte i går kväll att lura i Noah blomkålsmos, då det är GI vänligt så äter jag det istället för potatismos. "Glömde" dock att förvarna Noah att det var blomkålsmos istället för potatismos.. Har aldrig sett mos komma upp lika snabbt som det kom ner förrän i går.. blärk.. stakars Noah, enligt honom var det äckligaste han någonsin ätit.. Tur för mig hade jag färdig kokt pasta i kylen som jag snabbt fick värma till!



Massor med bilder!

Här kommer en del blandade bilder. Melvin som i lördags lärde sig att sitta själv har självklart fastnat på bild, samt Noah som gick på sin första danslektion tillsammans med Dansgänget. Och sen har jag även fått en del bildbevis från nyårsafton så en bild från nyår hamnar nu äntligen på bloggen!

NYÅR!!



Mina underbara killar



Melvin sitter själv!



Noah klädd för första danslektionen



Love!

För ca 15 år sedan är detta kort taget!


Mysfarmor & Lekfarfar

Har haft en supertrevlig kväll med farmor & farfar ätit god grekisksallad, lite kaffe och rulltårta på det! Farmor har sett till att båda barnen blivit rejält "mysta" med och farfar har sett till att dom båda har skrattat ordentligt. Melvin somnade som vanligt vid 19 tiden efter en timme i farmors knä framför teven med Noah. Farfar flippade som vanligt med Noah ... I dag lekte dom trollkarl och förtrollad.. På bildbevis nedan ser ni bla Noah som trollkar och farfar som uggla... fniss..  Noahs dagis dag har för fjärde dagen gått riktigt bra!!! Vi håller nu tummarna hårt för att detta ska fortsätta. Melvins andra tand har debuterat ordentligt, så jag tror att Joakim får en lugn natt i natt.

Har nu handlat alla ingredienser till 15 års middagen i morgon, meny blir följande:  ugnsbakad oxfilé med getost, blomkålspure och fransksallad! ... Ska bli spännande att se vad Joakim hittar på att dricka till menyn..

 


Nr 2

Så kom den då i natt tand nr 2, Melvin har inte sovit så där jätte mycket pga ytterligare en tand har gjort debut och därigenom har inte heller jag sovit... Kan lova att det kommer att konsumeras extra mycket kaffe i dag! Melvin har nu lovat mig att nästa tand faktiskt får komma när det är Joakims natt ;-)

I kväll får vi besök utav farmor & farfar, när jag berättade det för Noah nu på morgonen så var hans direkta svar! JAAAAAA , då behöver du inte leka med mig i dag mamma för det vill farmor göra! Annars blir det idag en shopping runda på Willys för att inhandla maten till 15 års middagen i morgon.



Snart 15 år!

Gårdagen flöt på bra, trots sömnbrist, Melvin var kinkig under dagen men till kvällen hade det lugnat ner sig. Nu ser jag dock att tand nr 2 är riktigt på G så vi får se hur denna natten blir..  Idag blir det en tur till mormor & morfar, då vi ännu en gång lever utan vatten, ännu en vattenläcka längre ner på gatan som dom ska reparera i dag. Noahs dagis dag gick super bra i går med och han var något lugnare i går kväll. På fredag firar jag & Joakim 15 år tillsammans, helt sanslöst vad tiden går! Tänkte planera vad vi ska äta på fredag måste vara något gott men samtidigt GI vänligt.... Joakim står för vin och champagne och jag för maten (barnen för underhållningen).. Jag är helt klart lika kär i Joakim i dag som jag var för 15 år sedan om inte kärare!!!


Låååång natt!

Noahs första dagis dag gick super bra, fick tom beröm av dagis personalen för hur duktig han varit! Han var dock väldigt uppe i varv på kvällen och somnade först vi 20.30, Joakim la honom vid vanlig tid vid 19 men han låg och sjöng, pratade och sparkade i väggen i 1 ½ timme. .. Melvin och jag var på BVC i går eftermiddag då det var dags för spruta nr2 och läkarbesök. Allt gick jätte bra och han är en stark och frisk pojke enligt läkaren. Han väger nu 8,2 kg och 71 cm lång! Melvin var dock lite kinkigt på kvällen och detta höll i sig under hela natten, Melvin och jag har nog sovit ca 2 timmar totalt under natten... gäsp.. Joakim fick sköta morgonen med Noah utan mitt och Melvins sällskap då jag lyckades få honom att somna på morgonen från ca 06.30 -08.00..  I dag kommer vi inte att göra så många knop, hade tänkt åka och hälsa på jobbet men det får nog bli en tur i nästa vecka istället. Nu sover Melvin en stund så jag ska passa på att krascha framför teven!


Första tanden!

Helgen har varit super härlig, myst med familjen och umgåtts med vänner. Sara var över på middag i lördags och vi hann med att få i oss "lite" vin.. Söndagen inhandlade vi ny super damsugare då våran stendog på lördagen och en damsugare är ett absolut måste i en småbarns familj. Lyckliga Joakim fick åka till MediaMarkt och införskaffa ny damsugare. Söndag eftermiddag tillbringade vi hemma hos Tomas i Malmö.  Noah har mer eller mindra klättrat på väggarna dom senaste dagarna och i går kväll fick han totalt frispel inget var som det skulle och allt skulle bråkas om. Han var dock i morse en super lycklig kille som äntligen fick gå tillbaka till dagis efter 3 veckors ledighet. Stackars dagis personal som drabbas av alla dessa barn i dag, som i tre veckor har haft en uppdämd energi som dom i dag ska få utlopp för!!!

Min Melvin natt i fredags var total katastrof, Melvin vaknade en gång i kvarten från kl 01-06 innan det var dags för välling. Lite trött mamma som inte kunde förstå varför natten varit på det sättet då natten innan var kanon!? Lördag eftermiddag fick jag dock en snilleblixt.. Kunde det vara så att tänderna nu äntligen var på G!? Javisst var det så, första tanden hade tydligen brutit igenom under natten.. Nu har mini fått sitt första riskorn, 6 månader och 4 dagar gammal.



Melvin 6 månder med första riskornet!

Skattkammarön

Tror jag ska döpa om min blogg från Legomorsan till Lekmorsan, har i dag riktigt tagit tjuren vid hornen genom att dra med mig båda barnen till ett lekland i Lund som heter skattkammarön! Fyra timmars intensivt lekande med bebis och 4 åring! Lyckades dock lura ditt Joakim en stund under lunchen då han jobbar ett stenkast därifrån.  Men annars lyckades jag underhålla båda Noah och Melvin helt själv. Lite stolt är jag allt...  Var dock tvungen att fly från vårt hem idag då dom började fylla igen jätte hålet i vår gata och använde då någon slags "platta till jorden maskin" som gjorde att porslinet i skåpen nästan slogs sönder så kraftigt som hela huset vibrerade.

I morgon blir det en lugn dag, kanske en kopp kaffe hemma hos mina föräldrar, jag har Melvin i natt och brukar inte vara så jätte pigg dagen efter. Sen har vi underbar helg igen innan Noahs dagis dagar sätter fart igen.


Melvin nöjd i vagnen en stund



Lunch dax




Utan vatten!

Gårdagen gick jag som i koma, efter att ha kört hem från Blekinge ca 25 mil och sen ta hand om Melvin på natten så var jag lite lite trött i går. Så fort jag lagt Melvin för att sova sin stund på morgonen bäddade jag ner mig i Noahs säng och halvsov när han spelade spel eller byggde lego. Vid tio tiden var dock Noah ordentligt uttråkad då mamma bara ville sova hela tiden. Så det var bara att ta sig kragen och bli super lek morsan!  Efter en timmes lek och 3 koppar kaffe var jag super pigg och bestämde mig att för första gången åka och handla mat med båda barnen själv!  Åkte upp till ICA maxi med Melvin och Noah, 50 minuter senare springandes fram och tillbaka i affären var vi äntligen klara. Lyckades få med mig 5 matkassar och båda barnen tillbaka hem! När vi körde in på gatan hemma var den full av Byggare bobs (enligt Noah) som var på väg att stänga av vattnet för hela kvarteret pga en vatten läcka precis utanför vårt hus. Fick snabbt in barnen och matkassarna och sen fylla upp vatten i allt jag kunde hitta. Noah stod som fastklistrad i sitt fönster halva dagen och såg på när gatan blev uppgrävd, hela huset skakade i ca 3 timmar innan det att dom nått ner till rören i marken.. Kl 6 på kvällen fick vi vattnet åter, så SKÖNT! Tänk vad bortskämd man är genom att ha tillgång till vatten hela tiden, så blir man utan ett par timmar då blir det nästan kaos..

Fick Melvin i säng vid halv åtta tiden och Noah vid åtta, sen kraschade jag i soffan framför Top model säsong 11, helt klart underskattat program... ;-)

Vacker utsikt från Noahs fönster!



Himmelrike på jorden!

Så härligt jag, Noah, Robert & Rebecka har haft det i Holmsjö dom senaste dagarna. Vårt smultronställe och himmelrike är absolut hemma hos farmor i Blekinge. Huset som farmor bor i är min och Roberts pappa uppvuxen i samt hans 4 syskon.  Farmor tog hand om mig när jag var riktigt liten när mamma och pappa var tvungna att jobba. Så man kan väl säga att även jag är uppvuxen i detta hus. När jag i dag är och hälsar på så finner jag en inre ro som jag har svårt att finna någon annanstans. Att vara ute på isen på Sillhövden en kall kväll eller åka pulka på farmors baksida med min egen son är en helt underbar känsla! Stjärnhimmelen lyser bara så här klart i Holmsjö, så att man tom kan se vintergatans "mjölkiga" väg.  


Vi har ätit gott, och hunnit med en hel massa pulka åkning, även ett besök till Pelle (min farbror) och Lovisas (Pelles fästmös) helt underbara hus utanför Karlskrona. Dom köpte för ca 4 år sedan ett "ruckel" som dom nu har totalrenoverat och har enligt min mening blivit ett super vackert hus! Noah blev även väldigt förtjust i både Spock & Morris (katterna).

Fick även tillfälle att träffa lite fler släktingar, kusin, fler farbröder & självklart moster och Mats som kom och bjöd på underbart god nötpaj.


Tiden går dock alldeles för fort när man är i Holmsjö så efter två dagar var det hemfärd igen, men det var självklart helt fantastiskt skönt att komma hem till Joakim och Melvin igen! Började sakna Melvin efter en dag i Blekinge så det var helt underbart att få mysa med min minsting i dag igen! I morgon är det jobb dag för Joakim igen och jag har båda barnen hemma själv tom fredag. Tillbaka till vardagen snart igen ...


     


2009

10 saker som jag ser framemot att få göra eller uppleva under 2009!


1. Åka till Washington i mars tillsammans med Joakim.

2. 19 mars Noah fyller 5 år!

3. 6 juni Robert och Rebecka ska gifta sig!

4. Vara hemma med hela familjen i två månader under sommaren.

5. Melvin fyller 1 år den 6 juli

6. Familjen åker till Rhodos 12 juli

7. Börjar jobba igen i början av augusti

8. Kräftfiske i Holmsjö under augusti

9. Kanske en lite weekendtripp till London under oktober!?

10. Robert & Rebecka har utlovat nyårsfest för alla vänner och släkt 2009/10...


God fortsättning!

Har Äntligen börjat återhämta mig efter nyårskvällen/natten! Hade dock fantastiskt trevligt, maten var kanon och sällskapet var inte helt fel det heller. Avslutade kvällen med att dansa i nästan 2 timmar i sträck, tror tom jag lyckades bränna av lite kalorier mitt bland all mat och dryck ;-) Somnade strax efter 2 , då Noah vägrade att sova så skulle "snälla" mamma natta honom, jag somnade nog innan Noah... Vaknade vid 7 tiden på morgon av ett fruktansvärt oväsen, innan jag kom underfund med vad det var som lät hade jag lite svårt att lokalisera mig då jag fortfarande hade nyårs klädseln på mig och sov i Noahs säng.. När jag var tillräckligt vaken kom jag på att det var katten som gick omkring och skrek.."For" upp ur sängen och ut till katten, tror han var halvt ihjäl skrämd efter nattens fyrverkerier, tog nästan ett dygn innan han blev riktig igen..   Nyårsdagen tillbringade hela familjen i soffan, åt en massa skräp mat och såg på tv..  Tyvärr så "glömde" jag ta bild bevis av nyårsafton..


Idag har jag varit och fyllt upp kylen och tagit en rea runda på Center Syd, hittade två par skor till mig och Joakim, Wedins hade total utförsäljning fyndade 245 kr för två par skor!!! Inte helt fel.. Ikväll blir det åter till GI maten, har fuskat lite dom senaste dagarna .. Nytt år nya tag!


RSS 2.0