I morgon LONDON!!!

Nu har resenerverna börjat kicka in.. Har massor att göra innan det att jag i morgon bitti 04.30 kan lämna huset.  Ikväll har vi även Noahs vårfest (dagis) att gå på så kvällen kommer att vara lite extra stressig men väldigt rolig. Noah ska vara klädd helt i blått då han representera elementet vatten. Han kommer att sälja popcorn innan det att föreställningen börjar, han är så stolt över sitt uppdrag och vi har lovat att köpa en MASSA popcorn..  Efter föreställningen blir det vernissage utav deras vårprojekt dom fyra elementen, därefter blir det picknick i det gröna. Noah hade ett bra första besök inne hos avd Grodan i går och han ser än så länge framemot att få börja där efter sommaren. 

Kommer att sakna hela familjen SÅ mycket under helgen men jag vet att dom kommer ha en härlig helg ute på Österlen!  Nu blir det inget mer bloggande förrän i början på nästa vecka, då utlovas massor med bilder på mig & Sara när vi gör London!!


Noah har fotograferat igen, vist är vi fina!!!??

   


Bröllopsdag & lite annat..

I måndags firade jag och Joakim våran 7:e bröllopsdag, jag hade fixat god middag, tryckt upp bilder från vårt bröllop som jag hängt över halva vardagsrummet, fasadflaggan hissades, jag tog på mig en klänning, skrivit små kärlekslappar till Joakim som jag placerat ut lite sopradiskt i huset och ostbricka med vitt vin stod framdukat när Joakim klev innanför dörren kl 17.30. Tyvärr ser min älskling ut som ett stort frågetecken, han hade glömt bort att vi hade bröllopsdag!! (Jag säger bara kära make nästa år får du fira vår bröllopsdag som om vi varit gifta i 50 år ;-)  Men kvällen blev väldigt trevlig ändå och även barnen "uppförde" sig så att mamma & pappa fick en chans att sitta länge och äta våran middag.


I tisdags lämnade jag Melvin en stund hos mormor & morfar så jag fick storhandla i lugn och ro, på kvällen var jag hemma själv med kidsen då Joakim sprang blodomloppet i Malmö (5 km) han gjorde en supertid trots att han inte motionerat på ca ett år.. Så stolt över dig älskling, i morse kom han dock knappt ur sängen ...


I dag ska jag & Melvin en runda till Nova Lund måste investera i ett par Capribyxor till då jag läste väderprognosen för London i helgen och det utlovas ca 22 grader och sol hela helgen! Noah ska på sitt första besök på avd Grodan i dag, han tyckte det skulle bli jätte spännande!  Det enda som Noah har att invända mot att han ska börja på ny avd är att "grodbarnen" har rosa västar när dom är ute, och rosa är ju SÅ tjejigt..


Bröllop 2002


Möhippa helg!


Har haft en fantastisk helg med att fira Rebeckas möhippa på spa/ hotell uppe i Kristianstad.

Höll i gång i 22 timmar i sträck på lördagen för att sedan sova tre timmar innan det var dags för att gå upp och äta hotellfrukost.  Var hemma igen vid 12 tiden på söndagen, sov sedan ca 4 timmar till när jag kom hem innan det att jag ens orkade med att uttala barnens namn ;-) Tog sedan en liten runda till lekplatsen med Noah, kom hem klämde en kebab slocknade sedan i soffan igen. Min underbara make har hållit ställningarna här hemma hela helgen! Vad hade jag gjort utan dig min älskling!!!!  

Nu är det tillbaka till verkligheten igen, ska på möte på dagis i dag (inplanerat sedan långt tbx) sen måste vi fylla på kylen lite inför kvällen. Resten av veckan är det planering inför London resan som gäller samt Noahs sommar fest på dagis på torsdag.

Bilder från Rebeckas möhippa kommer snart...


Frukost a`la Frisberg stil vid avsaknad utav tidning..


Blixtrar och dunder!


Vi bestämde oss i går för att inte måla trädäcket en gång till förrän senare i sommar då det tog ca 3 dagar innan det man kunde använda däcket och Melvin har varit en sur liten kille som inte har fått gå ut dom sista dagarna. Så igår kväll satte vi alla möbler/grill/blommor på plats igen och jag måste säga att det blev riktigt bra!

Vaknade i morse vid 04.30 trillade nästan ur sängen vid första blixten som gick precis ovanför huset. Vilket åskväder,i nästan 30 minuter var det ett konstant blixtrande och sen kom det en stor skur med hagel så man trodde nästan att det var världens undergång. Låg och väntade på att barnen skulle vakna men inget barn vaknade det var bara jag av hela familjen som låg vaken och väntade på att blixten skulle träffa huset ;-) Jag tycker absolut inte om åskväder tycker att det är riktigt skitläskigt, funderade ett ögonblick på att väcka maken men han sov så sött så jag hade inte hjärta att väcka honom bara för att han skulle lugna mig..  Lyckades somna om en halvtimme efter det att åskvädret dragit vidare. Frågade Noah i morse om han hört något av åskan, han såg på mig som ett stort frågetecken, det barnet kan verkligen sova genom allt precis som sin pappa. 

Nu ska vi bara ta oss igenom onsdagen sen väntar 4 härliga dagar med familjen härligt härligt!


X-box katastrof!

Fem minuter innan ESC drog igång i lördags utspelar sig följande.


VRÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLL från Noahs rum, in springer två förfärade föräldrar med hjärtat i halsgropen.


Noah- MITT  X-BOX FUNGERAR IIIIIIIIINTE!


Joakim - ja men då startar vi bara om den det är nog inte så farligt.


Hanna- skrik inte på det sättet Noah, vi blev ju rädda samt att du kan väcka Melvin, ESC börjar ju om 5 minuter!!


Noah - Ja men maaaaaammmmmaaaa mitt X-box fungerar inte!


Joakim börjar se bekymrad ut då helt plötsligt hela X-boxen börjar blinka som ett flipper spel..


Joakim- tyvärr Noah men det verkar som att boxen har gått sönder..


Noah - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!


Hanna - Noah lugna nu ner dig, vi får sända den på lagning så får du tillbaka den om ett par veckor


Noah - NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!


Joakim försöker febrilt få maskinen att fungera men den tvärdör hela tiden, flyttar på sladdar, prövar att flytta ut den till vår andra teve. Men maskinen förblir död!  Jag sitter och lugnar Noah, Joakim börjar surfa på diverse internet butiker om var man kan köpa en ny X-box till ett bra pris.  Noah nöjer sig en stund med något annat, jag går och ringer Robert för att höra var han köpt sin box och vad den kostade. Förnuftiga Robert förklara till tidspressad syster som bara vill sätta sig och se ESC att han kan köra ut med sin box på söndag morgon och då kan vi sända Noahs box på reparation istället för att köpa en ny.  Tack tack tack!!! Så bra allt löste sig!


Hanna- Noah nu har vi ordnat så att u kan låna Roberts X-box när våran blir lagad.


Noah - JAAAAAAAAAAA!


Hanna - Kan vi se på ESC nu?


Noah - JAAAAAAAAAA!


Hanna strålar nöjt! Joakim sitter besviken i soffan med laptoppen i knät inte nog med att han måste se hela ESC denna kväll han får inte heller nöjet att åka köpa ny flashig X-box maskin på Media Markt på söndagen...... Min stackars stackars man..



Robert & Noah spelade X-box i går!       Söta Melvin satt och tittade på!

                                          


Placering spikad

Har i dag mottaget ett samtal från placeringsansvarig på kommunen om var Noah och Melvin hamnar till hösten. Melvin ska nu med 100 % säkerhet gå på ett annat dagis än vad Noah gör, vi försöker nu se positivt på detta och kommer att ta med barnen i helgen till Melvins nya förskola så att även Noah får en chans att vänja sig vid tanken om var Melvin kommer att befinna sig till hösten. Om vi har riktigt tur så kommer kommunen bygga ut den förskolan som Noah går på till våren 2010 och då får vi förtur när det gäller omplacering utav Melvin.  Även Noah kommer att omplaceras efter sommaren på våran önskan, han kommer gå över i en ny dagisgrupp som inte tillämpar utflyktsdagar så som Giraffen gör. Noah kommer att ingå i gruppen Grodan istället som har 9 stycken barn till som är jämngamla med Noah, vilket vi är väldigt positiva till då på Giraffen är dom endast 4 stycken som är födda 04.  Så även om vi inte har barnen på samma dagis så tror vi nu starkt på att Noah kommer att vara mer nöjd med sin tillvaro till hösten pga. omplaceringen.  Jag har även fått ok från mitt jobb att jag kan gå ner och jobba 75% med början till hösten. Detta innebär att jag kan hämta barnen mycket tidigare så att dom inte får så långa dagar på dagis. Ser nu ljust på hösten och hoppas att vi kommer in i våra nya "höstrutiner" snabbt.



Tvätta tvätta måla

I går hade Joakim trädgårdsdag medans jag och barnen umgicks med Sara & Jesper hela dagen. Noah och Jesper lekte fint nästan hela tiden och Sara och jag planerade våran kommande Londonresa.  Melvin försökte som vanligt hänga med dom "stora" killarna under deras lek. Joakim gjorde ett toppen jobb med vårt stora trädäck tvättade det först för att sedan måla hela däcket. Noah fick vara med en stund på morgonen och hjälpa pappa att tvätta däcket vilket han tyckte var superroligt.  

I dag har vi en lugn dag framför oss, ska åka och handla lite och lämna Joakims kostymer på kemtvätt. Kanske kommer lillebror in på en fika idag vilket alltid är lika uppskattat. Resten av veckan har vi inte så mycket inplanerat en middag hos mormor och morfar på torsdag och klipptid för mig på fredag, måste ju få ordning på kalufsen inför Londontrippen.  




Oslo here i come!!!

Som vanligt satt jag och familjen parkerade framför teven kl 21.00 när ESC drog i gång! Fick både Joakim och Noah till att rösta, allt på största allvar. Enligt vår röstning skulle Norge vinna, Sverige skulle komma på andra plats och sen på tredje plats hade vi England. Vi lyckades i alla fall att pricka vinnaren! Joakim lovade mig i ett svagt ögonblick att vi ska åka till Oslo och se på ESC nästa år!!!!

     


Piratparty!

I går var det förskolansdag och Noahs förskola hade anordnat en heldag för alla barn med piratfest, skattjakt och en massa annat roligt. Noah var jätte nöjd med dagen, hade fått både godis och glass!  Han var super trött på kvällen så jag hade inga problem med att få han i säng, en saga vid åtta tiden sen slocknade han på 5 minuter. Joakim var på möte hela kvällen i går så jag hade huset för mig själv när kidzen somnat. Drog fram damsugaren och damsög hela huset, pratade med lillebror i tfn och sen blev det en stund framför teven, vilken helkväll jag lyckades få till va!!!?? Slocknade vid 23 tiden efter att ha sett röstningen ESC semifinal nr 2 hejar starkt på Norges bidrag, om inte Sverige vinner så ska absolut Norge vinna!  






Brandstation utflykt

Har haft en underbar dag med Noah i dag, jag blev inbjuden att tillbringa dagen med Noah och hans förskoleklass på Lomma brandstation. Lite oroliga fröknar som bidrog till inbjudan, att Noah skulle klara en hel dag borta från dagis. Måste säga att jag är en enormt superstolt mamma till Noah i dag då han verkligen har haft en toppendag och varit ett "exemplariskt" förskolebarn!  Stort tack till farfar som i dag agerade "barnvakt" till Melvin, så att jag kunde ha en Noahdag.

Imorgon har jag möte med chefen och tandläkarbesök på schemat så då får underbara mormor rycka ut som Melvin "barnvakt".  Melvin har i dag tagit 4 egna steg på raken innan det att han föll, så duktig han är för att bara vara 10 månader...  

Är lite lite trött i kväll efter att ha tillbringat dagen med 18 stycken förskolebarn, men samtidigt så nöjd över en toppendag! Se bilder nedan från Noahs brandstationsdag.

             

Ja jag vet, masssssor med bilder men jag sa ju att det var en TOPPENDAG!!


Malena Ernman Rocks!! ( hoppas jag)

  

Melvin och jag var i går på Bvc för läkarkontroll samt allmän genomgång, han gick igenom kontrollen med beröm godkänt (som vanligt) han bara skrattade hela tiden och charmade både sköterska & läkare. Melvin väger nu vid 10 månader 10,2 kg och är 75,5 cm lång, han har ökat 1 kg och 2 cm på två månader. Idag ska vi ta en liten tur till Ikea, behöver fylla på förrådet utav servetter och diverse annat småplock. Och i kväll så vet ialla fall jag vad jag ska göra, kommer sitta bänkad framför teven kl 21.00 för första semifinalen i eurovision... Längtar redan.. Joakim däremot har fått dispens i kväll då han inte njuter fullt så mycket som jag utav detta spektakel ;-) Men på lördag är även han inbeordrad för stora finalen, sorry älskling men där han du inget val!  GO SWEDEN!!!!


En helg fylld med barn.

Så var denna helgen över en helg som har varit fylld med kvalitets tid med våra barn samt Jesper. Noahs kompis Jesper sov över lör-sön , killarna lekte  jätte fint och sov i samma säng skavfötters så underbart sött. På söndag eftermiddag drog hela familjen till nya köpcentrat Entre i Malmö, jätte fint ställe med ett stort lekland som uppskattades mycket utav Noah. Veckan som kommer är fylld utav, tandläkarbesök, möte med min chef för diskussion om min tjänst, utflykt med Noahs dagis till Lomma brandstation och i dag 10 månaders kontroll samt läkarkontroll för Melvin.  Noah har haft en toppen helg har varit en sådan fin kompis och hjälpsam hemma, vi är så stolta över honom. Melvin är som alltid en glad liten pojke, har dock utvecklat en "fobi" för ordet nej, så fort någon av oss säger nej till honom så brister han ut i storgråt, gråter så stora krokodil tårar trillar ner för kinderna!?


Förskola…

Så har vi då äntligen fått placering för Melvin till hösten dock inte där vi önskade, han hamnade på ett annat dagis/förskola än där Noah går. Vi har ca 150 meter från hemmet till Noahs förskola och Melvins förskola kommer att ligga 3 km från vårt hem... Har pratat med kommuntanterna ett par gånger i dag men det är inte så mycket dom kan göra då Noahs förskola är väldigt populär och inflyttningen i området har varit enorm på sista tiden. Nu håller vi tummarna för att dom kommer att utöka Noahs förskola med en extra avdelning under 2010 så att Melvin i slutändan även han kommer till att gå där.


Melvins rum

Blev riktigt nöjd med Melvins rum efter min make over. Tror även Melvin gillar det då han ofta kryper in på rummet och leker med sina leksaker.


           

Lager med kläder igen…

Så har blåsten, regnet och kylan kommit åter och det är till att klä barnen i lager med kläder igen vilket verkligen "suger". Melvin var superarg igår när han inte kom ut genom altandörren då den var stängd pga. regnet. Han har varit van vid att kunna krypa ut och in som han själv vill den senaste veckan.  Stod halva dagen i går med näsan tryckt mot fönstret i vardagsrummet och trånade efter att få krypa ut på gräset.  Noah hade en toppendag på dagis i går trots att han var vaken till 22.30 i söndags, trodde verkligen att han skulle ha varit trött och retligt men så blev inte fallet.  Somnade dock tidigare i går kväll, sov för första gången en hel natt på överdelen av sin våningsäng (stora killen) på egen begäran. I dag kommer jag och Melvin att hålla oss inomhus hela dagen, har projekt i dag att göra Melvins rum till barnrum igen efter att vi gjorde om det till gästrum när Melvin sov inne hos oss hela tiden.  Nu ska gästsängen ut och leksaker och barntavlor in igen då Melvin nu alltid sover i sitt eget rum och han sover verkligen jätte bra där inne vaknar nästan aldrig på nätterna längre. Sen kommer min lillebror över på fika vilket alltid blir en trevlig stund.


Trädgårdshelg!!

Tror det eller ej men hela familjen har spenderat HELA helgen med att göra fint i vår trädgård. I tre dagar har vi slitit från 09.00 på morgonen till 18.00 på kvällen.  Vi har gjort mer med vår trädgård de sista dagarna än vad vi tidigare totalt har gjort de sista två åren.  Att säga att vi är lätt utslitna ikväll är inte att ljuga;-)   Vi har gjort följande i helgen :högtryckstvättat plattor, rensat 20 meter totalt igenväxt rabatt, kantskurit alla plattor, bränt ogräs på framsidan, sprutat ättika på hela framsidan samt baksidans plattor, fyllt alla rabatter både baksidan och framsidan med täckbark, ( gick åt 750 liter, skojar inte, Joakim körde 4 gånger fram och tillbaka till Bauhaus) klippt gräsmattan, sått nytt gräs, sopat hela framsidan, rensat rabatterna på framsidan och planterat nya buxboms i krukorna på framsidan. Förutom all trädgårdsskötsel har vi hunnit med att underhålla båda barnen samt grilla varje kväll.  Nästan lite skönt att det är måndag i morgon så att vi kan återgå till vår "lugna vardag".


           

RSS 2.0